Toyota Prius 2023 vine la pachet cu cel mai important record al japonezilor: ar face valuri în România

Gabriel Peneș 18.11.2022, 12:48
Toyota Prius 2023 vine la pachet cu cel mai important record al japonezilor: ar face valuri în România

Japonezii de la Toyota au dezvăluit noul model hibrid Prius. Într-o lume ce se deplasează către automobilele total eletrice, constructorul japonez încă mizează pe mașinile hibrid, fiind convinși că cele electrice nu sunt accesibile multor conducători auto. Noul model are o alură mai sportivă, dar este și mai eficient din punctul de vedere al consumului de combustibil.

Toyota Prius 2023 vine la pachet cu cel mai important record al japonezilor

Producătorul auto a dezvăluit în această săptămână, înainte de Târgul Auto de la Los Angeles, noua versiune a hibridului Prius.  Japonezii au pregătit un design nou, spațiu mai mult pentru pasageri și îmbunătățiri pentru sistemul de propulsie plug-in hybrid. scrie engadged.com.

Automobilul continuă să utilizeze motoare pe gaz împreună cu componente electrice care fac Priusul mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil.

Exteriorul este mai sportiv, mai puţin ciudat şi pare a fi mai aerodinamic prin coborârea centrului de greutate. Dar silueta generală este încă recunoscută ca fiind de Prius.

Noul Prius vine în standard cu jante de 19 inch. Avem faruri LED, dar și o bandă LED care se întinde pe toată lățimea părții din spate. Pentru interior, Toyota a pregătit un display central de 12.3 inch, instrumentar digital de bord și sistem de iluminare ambientală care ține loc și de sistem de alertă pentru șofer.

În cazul versiunii europene, sistemul de propulsie plug-in hybrid este compus dintr-o unitate de 2.0 litri, pe benzină, cu 151 CP și un motor electric, capabil de 163 CP.

Toyota Prius 2023 vine la pachet cu cel mai important record al japonezilor: ar face valuri în România
Noul model hibrid Toyota Prius are un aspect mai sportiv și continuă să folosească motoarele pe gaz, alături de componentele electrice ce fac automobilul mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil

Ar face valuri în România

Lista cu sisteme de siguranță include cea mai actuală versiune a pachetului Toyota Safety Sense. Noua Toyota Prius este echipată, de asemenea, cu un sistem de încărcare solar care generează suficientă energie pentru a parcurge până la 1.250 de kilometri anual, susțin japonezii.

Toyota a dotat noile modele cu o baterie litiu-ion, ce oferă o sporire de 15% a puterii în comparație cu vechea tehnologie bazată pe nichel. Japonezii n-au dezvăluit, deocamdată, prețul noului model Prius, dar au promis că o vor face până la finalul acestui an.

De la lansarea lui Prius în 1997, Toyota spune că a vândut peste 20 de milioane de vehicule electrificate în întreaga lume. Potrivit companiei, aceste vânzări au evitat 160 de milioane de tone de emisii de CO2, ceea ce este echivalent cu impactul a 5,5 milioane de vehicule cu baterii complet electrice.

A merge mai departe cu Prius, în timp ce alţi producători de automobile promit că gamele vor deveni complet electrice în anii următori, face parte din strategia de electrificare a CEO-ului Toyota, Akio Toyoda. Producătorul auto japonez consideră că vehiculele electrice nu sunt singura soluţie pentru producătorii de automobile pentru a ajunge la neutralitatea carbonului – ceea ce compania speră să o facă până în 2050.

Toyota şi alţi directori ai companiei au spus că vehiculele complet electrice nu sunt viabile pentru mulţi şoferi – mai ales în viitorul apropiat – deoarece nu toate zonele lumii vor adopta vehiculele electrice în acelaşi ritm, din cauza costului ridicat al vehiculelor, precum şi lipsa infrastructurii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....