Totul despre Călin Georgescu, propunerea AUR pentru funcția de premier al României

Stan Filon 09.12.2020, 15:12
Totul despre Călin Georgescu, propunerea AUR pentru funcția de premier al României

Premierul Ludovic Orban și-a prezentat demisia, iar interimar a fost numit Bogdan Ciucă, ministrul Apărării. Așadar, după alegerile parlamentare și alianțele politice de după, partidele care au trecut pragul electoral de intrare în Parlament vor merge la Cotroceni cu propria propunere pentru funcția de premier. La fel va face și Alianța pentru Unirea României.

Cine este Călin Georgescu, propunerea AUR pentru funcția de premier

Cu ce nume va merge AUR la Cotroceni? Ei bine, propunerea AUR de premier a fost făcută cu ceva timp înainte de alegerile parlamentare, iar cel care a vorbit despre asta a fost vicepreședintele partidului Alianța pentru Unirea Românilor, Dorin Lulea.

Acesta a declarat că din artea AUR va fi propus pentru conducerea Guvernului Călin Georgescu, !un român patriot”. Dar cine este acesta? ”AUR și-a prezentat din campanie propunerea de premier și nu îi vom înșela pe români. Călin Georgescu este un român patriot ce se ridică la înălțimea unei asemenea funcții. Nu este membru de partid, AUR propune români competenți, indiferent de statutul lor politic”, a anunțat vicepreședintele AUR, Dorin Lulea, printr-o postare pe Facebook.

Calin Georgescu este propunerea AUR pentru functia de premier
Calin Georgescu este propunerea AUR pentru functia de premier

A lucrat timp de 17 ani ”în sistemul ONU”

Potrivit unui site apropiat de AUR, Călin Georgescu a obținut doctoratul în ştiinţa solului la Universitatea de Științe Agronomice din Bucureşti și este un expert în domeniul dezvoltării durabile. Mai mult, acesta a lucrat timp de 17 ani ”în sistemul ONU”.

Călin Georgescu, în vârstă de 58 de ani, a ocupat în perioada 1997-2013 diferite funcții în cadrul Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu și raportor special al ONU pentru deșeurile toxice şi periculoase din cadrul Biroului Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului.

A coordonat Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă din România în 1999 și 2008 și a ocupat funcția de director al Departamentului Organizațiilor Economice Internaționale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României.

”Trebuie să ne unim”

În perioada 2013-2015, Georgescu a fost preşedintele Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma, o organizaţie care are ca scop atragerea atenţiei întregii lumi cu privire la aspecte ce vizează viitorul planetei. Organizaţia este alcătuită din oameni de ştiinţă, economişti, oameni de afaceri, înalţi funcţionari publici, şefi de stat şi foşti şefi de stat din întreaga lume. Un coleg de-al său din Clubul de la Roma este nimeni altul decât guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Numele lui Călin Georgescu a mai fost vehiculat pentru funcţia de premier în noiembrie 2015, după tragedia de la clubul Colectiv şi căderea Guvernului Ponta. A scris mai multe cărți de studii prospective privind dezvoltarea umană şi progresul socio-economic al României și a lansat, împreună cu actorul Dan Puric, manifestul mişcării ”Motivaţia: România“, mişcare naţionalist-ortodoxă.

Călin Georgescu este de părere că de 25 de ani România ”se învârste într-un sens giratoriu” și este o țară regresată istoric, care nu mai există pe harta lumii, pentru că nu se mai produce nimic. ”Trebuie să ne unim. Fiecare trebuie să lucreze cu el însuşi. Altfel n-ai cum să-ţi ajuţi ţara. Trebuie să reconstruim ţara. E bine că avem monedă proprie şi de ea trebuie să ţinem cu dinţii”, a declarat acesta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...