Toți șoferii cu mașini pe benzină și motorină trebuie să afle asta. Vestea momentului

Mihai Roșoiu 16.10.2020, 14:16
Toți șoferii cu mașini pe benzină și motorină trebuie să afle asta. Vestea momentului

Șoferii care dețin mașini pe benzină și motorină au primit  o veste neașteptată. Datele publicate de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor Auto (APIA) arată că românii preferă autoturismele pe benzină.

Toți șoferii cu mașini pe benzină și motorină au aflat vestea momentului

În luna septembrie a anului 2020, achizițiile de autoturisme care funcționează pe benzină sunt net superioare celor înregistrate de către automobilele diesel.

Procentele arată un alt trend, respectiv cel descendent în ambele cazuri. Totuși, diferența în favoarea mașinilor care funcționează pe benzină sunt preferate de șoferii din România, Ponderea de piață este de 66 la sută în favoarea autoturismelor pe benzină.

În ultima vreme există și un trend ascendent în ceea ce privește achiziționarea de automobile electrice sau hibrid.

Veste bună pentru fanii mărcii Dacia. Constructorul va scoate primul model complet electric din istoria sa, în 2021, potrivit jurnaliștilor spanioli de la Auto Pista. Dacia Spring va fi cel mai ieftin SUV electric de pe piața din Europa.

Toți șoferii cu mașini pe benzină și motorină trebuie să afle asta
Toți șoferii cu mașini pe benzină și motorină trebuie să afle asta

Mașina constructorului de la Mioveni va fi construită pe aceeși platformă ca cea a lui Renaul K-ZE, mașină vândută în China. Anumite aspecte ce țin de design vor fi schimbate.

Spring, primul vehicul electric din gama Dacia, a fost lansat. Mașina, prezentată de Renault, la Paris, are și o versiune utilitară, denumită Cargo.

Care va fi prețul pentru Dacia Spring

Șoferii cu mașini pe benzină și motorină au primit o veste neașteptată din partea APIA, însă trendul general este spre mașinile ecologice.

Dacia Spring va avea un motor electric ce poate dezvolta o putere de 45 de cai, fiind alimentat cu o baterie de nouă generație cu litiu-ion. În această configurație, Dacia promite o autonomie de peste 200 de kilometri în ciclul WLTP.

Un amănunt important este că pentru încărcarea bateriei, posesorii noului model vor putea folosi orice priză convențională. Dacă vor folosi o priză de încărcare rapidă, bateria se va încărca în proporție de 80% în jumătate de oră.

Toți șoferii cu mașini pe benzină și motorină trebuie să afle asta
Toți șoferii cu mașini pe benzină și motorină trebuie să afle asta

Modelul are patru locuri și cinci uși și are la bază modelul Renault K-ZE comercializat pe piața din China. Aspectul acesteia este robust, datorită flancurilor proeminente și capotei bombate a motorului.

Spring aparține segmentului mini. Are dimensiunile de 3,73 m lungime, 1,62 metri lățime, fără retrovizoare și 1,51 m înălțime.

Deși are dimensiuni reduse, cu mașina electrică Spring pot călători simultan patru adulți. În plus, are un portbagaj încăpător.

Mașina Spring are și un echipament multimedia Media Nav, disponibil în opțiune. Acesta cuprinde un touch screen de 7”, sistem de navigație, radio DAB, conexiune Bluetooth, o priză USB.Mașina Spring aduce numeroase beneficii.

Una dintre acestea este Media Nav, compatibil Apple Carplay și Android Auto. Funcția de recunoaștere vocală, prin smartphone, poate fi activată cu ajutorul unei comenzi amplasate pe volan.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe