Toți pensionarii trebuie să afle. Poșta Română a anunțat data la care se primesc banii în luna ianuarie

Mihnea Tălău, Mihai Ianoși 30.12.2022, 16:44
Toți pensionarii trebuie să afle. Poșta Română a anunțat data la care se primesc banii în luna ianuarie

Poşta Română a informat vineri prin intermediul unui comunicat, că, în luna ianuarie 2023, distribuirea pensiilor şi a drepturilor sociale se va decala cu câteva zile, ca urmare a perioadei sărbătorilor de iarnă în care, în conformitate cu prevederile Codului Muncii, atât salariaţii Casei Naţionale de Pensii Publice, cât şi cei ai Poştei Române, beneficiază de zile libere.

Pensiile vor ajunge, în ianuarie 2023, cu un decalaj de câteva zile

Conform comunicatului Poștei Române, Casa Națională de Pensii Publice a anunțat că va vira contravaloarea drepturilor de protecție socială, în conturile Poștei Române, cu o decalare de câteva zile.

Calendarul de achitare a pensiilor din sistemul public va fi următorul:

– la domiciliu – în perioada 6 – 17 ianuarie 2023;

– la ghișeele subunităților poștale – până pe data de 19 ianuarie 2023.

Se întâmplă cu banii de pensii în decembrie anunțul oficial pentru milioane de pensionari

”Este o situaţie specială pe care o întâmpinăm la fiecare început de an”

Directorul general al Poştei Române, Valentin Ştefan, a dat asigurări că instituția pe care o conduce va depune toate eforturile ca banii pensionarilor să ajungă la aceștia într-un timp cât mai scurt.

“Ca şi anul trecut, salariaţii Poştei Române vor lucra la capacitate maximă pentru a finaliza distribuirea pensiilor într-un interval comasat de doar opt zile lucrătoare, faţă de intervalul obişnuit de distribuire a pensiilor, conform contractului, 1-15 ale fiecărei luni. Este o situaţie specială pe care o întâmpinăm la fiecare început de an, având în vedere această perioadă în care angajaţii din toate domeniile de activitate au dreptul la zile libere pentru a le petrece alături de familie. Menţionăm că, în celelalte luni ale anului, Poşta Română nu şi-a încălcat angajamentul asumat în conformitate cu convenţia încheiată cu Casa Naţională de Pensii şi subliniem că, anul trecut, Poşta Română a depus toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor într-un timp cât mai scurt şi a finalizat, cu trei zile înainte de termenul comunicat iniţial, distribuirea drepturilor băneşti”, a declarat Valentin Ştefan,

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...