Schimbare importantă anunțată de Poșta Română. Cum se vor putea primi coletele, românii nu vor mai pierde timpul la coadă

Ana Anitoiu 24.08.2022, 09:58
Schimbare importantă anunțată de Poșta Română. Cum se vor putea primi coletele, românii nu vor mai pierde timpul la coadă

Poșta Română a anunțat că va face în curând o schimbare importantă. Românii își vor putea primi coletele într-un alt mod, fără să mai fie nevoiți să-și piardă timpul la coadă, cum se întâmplă în prezent. Codurile poștale clasice vor deveni istorie.

Ce schimbare va face Poșta Română

Potrivit Poștei Române, codurile poștale clasice, împărțite geografic, vor fi înlocuite cu unele personale digitalizate. Mai exact, fiecare român va avea propriul lui cod poștal, astfel încât să își primească fiecare colet, indiferent de locul în care s-ar afla.

„Noi lucrăm la un cod poștal pe persoană. Dacă până acum codurile poştale sunt împărțite geografic, pe localități, sau străzi, sau cartiere, credem că e momentul în care să facem un pas digital important și să ne asigurăm că fiecare persoană are propriul cod poștal şi indiferent unde se găseşte persoana respectivă poştaşul să îl găsească şi să îi ducă coletul, dacă optează pentru genul ăsta de livrare”, a anunțat directorul general al Poștei Române, Valentin Ştefan, la Antena 3.

Schimbare importanta anuntata de Posta Romana
Posta Romana. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

De asemenea, conform directorului general, Poșta Română va implementa o rețea de cutii poștale digitale care să le permită oamenilor să beneficieze de ridicarea produselor fără ca aceștia să mai depindă de programul instituției sau al poștașilor.

Primele cutii poștale digitale au apărut deja în câteva locuri din țară. Poșta Română va mai cumpăra 3.000 de cutii poștale și 75 ghișee poștale.

Ce salarii au angajații Poștei Române

Aproximativ 11.000 dintre angajații Poștei Române sunt poștași. Salariile lor diferă în funcție de vechimea pe care o au. Un începător primește 2.300 de lei brut, ceea ce înseamnă că are un salariu net de aproape 1.400 de lei.

Pe lângă salarii, angajații Poștei Române primesc bonusuri pentru munca prestată. Cei care lucrează sâmbătă, duminică sau de sărbătorile legale pot primi un spor de 50% din salariul de bază.

Cei mai norocoși dintre angajații Poștei Române sunt cei care lucrează în domeniul IT. Un astfel de angajat primește aproximativ 5.000 de lei pe lună, un salariu mult mai mare decât cel al poștașilor.

Un manipulator marfă primește 2.300 de lei, un manipulant marfă și un factor poștal primește 2.000 de lei. Un angajat la dispecerat are 2.100 de lei net cu bonuri de masă. Un șofer are 1.524 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...