Tot ce trebuie să ştii despre programul “Școala după școală”. Când vor recupera elevii orele pierdute

Iancu Andreea / 04.03.2021, 21:07
Tot ce trebuie să ştii despre programul “Școala după școală”. Când vor recupera elevii orele pierdute

Astăzi a fost ultima zi în care elevii s-au mai putut înscrie în programul “Școală după școală”. Acesta este destinat elevilor din clasele primare și gimnaziale, așadar copiii de până la clasa a VIII-a vor putea beneficia de el. Află când vor recupera elevii materia pierdută pe parcursul anului trecut și cum sunt organizate grupele de lucru.

Programul “Școala după școală”, destinat elevilor claselor I-VIII. Tot ce trebuie să știi despre acest proiect

Elevii claselor primare și gimnaziale urmează să beneficieze de programul “Școală după școală”, un proiect discutat încă din anul 2011 la nivelul Ministerului Educației. Din pricina faptului că pandemia de coronavirus a dus la dezechilibre de studiu pentru mulți dintre elevii români, aceștia vor putea să recupereze materia pierdută în cadrul unor lecții după sau înainte de școală. Cursurile urmează să fie predate de către cadre didactice din învăţământul primar şi secundar, consilieri, profesori de sprijin, bibliotecari, logopezi, laboranţi, pedagogi, antrenori, mediatori şcolari, voluntari din şcoală, din instituţii şi organizaţii partenere abilitate.

Lecțiile din cadrul programului vor fi grupate în funcție de nevoile identificate la nivelul fiecărei unități de învățământ și urmează să debuteze de luni. Fiecare dintre grupe va fi formată din 12 elevi, care vor putea studia, în funcție de nivelul lor de cunoștințe, anumite noțiuni care necesită aprofundare. În cadrul învățământului primar, programul va cuprinde activități de supraveghere şi îndrumare în efectuarea temelor, recuperare pentru elevii cu dificultăţi cognitive, emoţionale, tulburări de limbaj prin activităţi remediale, consiliere, logopedice, activităţi de  încurajare a lecturii independente etc.),  ateliere/activităţi tematice şi alte activităţi de tip recreativ, conform informațiilor publicate de edu.ro.

Pe de altă parte, programul “Școală după școală” destinat învățământului gimnazial, va cuprinde activități pentru pentru accelerarea învăţării şi performanţă (pregătirea pentru participarea la competiţii şi olimpiade şcolare, concursuri sportive, artistice, pe discipline, participarea/ organizarea de festivaluri, expoziţii, realizarea de publicaţii şcolare, participarea la activităţi de cooperare europeană), pachetul de activităţi de sprijin (asigurarea de asistenţă psihopedagogică pentru recuperarea decalajelor în învăţare,  activităţi de suport pentru efectuarea temelor, activităţi remediale, consiliere psihologică) și  pachetul de pregătire pentru viaţă (organizarea de activităţi de dezvoltare personală, activităţi care vizează dezvoltarea atitudinii active şi implicarea elevului, stil de viaţă sănătos, educaţie pentru carieră, potrivit sursei citate.

Care sunt criteriile pe care trebuie să le îndeplinească elevii pentru a participa la programul
Care sunt criteriile pe care trebuie să le îndeplinească elevii pentru a participa la programul “Școală după școală”

Care sunt condițiile de participare a elevilor în programul pilot

Pentru ca elevii să fie eligibili în cadrul programului “Școală după școală”, aceștia trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • elevul să nu fi avut acces sau să fi avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului, întrucât nu dispune de echipamente informatice proprii sau nu beneficiază de conexiune/conexiune fiabilă la internet;
  • elevul se află în situație de corigență la sfârșitul semestrului I al anului școlar 2020-2021 sau are situația școlară neîncheiată la cel puțin o disciplină;
  • elevul are nevoie de ore remediale, necesitate dovedită de rezultatele școlare obținute în semestrul anterior sau la evaluarea inițială de la începutul semestrului în derulare.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI