Tornada uriașă care a lovit la Marea Neagră. Imaginile sunt apocaliptice

Iancu Andreea 18.06.2021, 10:18
Tornada uriașă care a lovit la Marea Neagră. Imaginile sunt apocaliptice

Vremea din România pare desprinsă dintr-un tablou de toamnă, în ciuda faptului că, potrivit calendarului, ne află în luna iunie. Vara se lasă așteptată, însă fenomenele meteo extreme nu. După ce întreaga țară s-a confruntat cu coduri galbene și portocalii de vreme instabilă, ploi abundente și furtuni, o descoperire recentă a stârnit controverse. Recent, tornada uriașă care a lovit la Marea Neagră a produs îngrijorare în rândul locuitorilor din zonă, iar imaginile surprinse în timpul desfășurării acesteia au fost uimitoare. Nimeni nu se aștepta să regăsim o astfel de manifestare a vântului.

Tornada uriașă care a lovit la Marea Neagră, surprinsă în imagini

Un vârtej de aer a cuprins o regiune din Marea Neagră și a fost surprins în imagini ce par desprinse din textul Apocalipsei. Tornada uriașă care a lovit la Marea Neagră nu a afectat vreo regiune a României, de vreme ce vântul extrem de puternic s-a manifestat în orașul Cernomorsk, regiunea Odesa, Ucraina. Tornada s-a produs în urmă cu o seară, în zona de sud-vest a Ucrainei, statul vecin cu granița țării noastre.

Deși fenomenul este mai degrabă specific Americii de Nord, vârtejul de aer pare să afecteze și alte regiuni atipice pentru arealul său de manifestare. Imaginile cu fenomenul meteo incredibil au fost surprinse și postate pe pagina de Facebook Dumskaya TV. Din fericire, tornada de la Marea Neagră nu a provocat pagube materiale, însă locuitorii României s-au arătat îngrijorați de faptul că doar 300 de kilometri i-au despărțit de zona în care s-a format vârtejul de aer.

România, lovită de ciclon. Ce regiuni ale țării urmează să fie afectate de fenomenul meteo

Furtunile puternice urmează să cuprindă România, mai multe fenomene meteo extreme fiind semnalate de către specialiștii ANM în această perioadă. Ciclonul format în Marea Neagră, care a speriat locuitorii din zonă, va fi responsabil de rafale de vânt puternice, care pot ajunge până la 90 km/h. Aceste fotografii vor prezente pe teritoriul țării noastre, inclusiv în București. Totodată, mai multe regiuni ale țării vor fi grav afectate de ciclonul menționat. Acestea sunt Moldova, Dobrogea și Muntenia.

Pentru a a vedea cât este de aproape acest ciclon, ne putem uita la imaginile satelitare, care indică faptul că el se află, în momentul de față, deasupra Mării Negre, a bazinului central vestic. Tendința pentru următoarele ore este aceea de a se apropia din nou de țara noastră, de partea de sud-est a României. Spun din nou, pentru că acest ciclon afectează România și, în general, zona Peninsulei Balcanice, inclusiv țările din vecinătatea noastră, încă de marți, a explicat Gabriela Băncilă, meteorolog ANM.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...