Topul filmelor cu Harry Potter. Pe care nu trebuie să le ratezi și de ce. VIDEO

Cristian Cojocaru 27.12.2020, 21:32
Topul filmelor cu Harry Potter. Pe care nu trebuie să le ratezi și de ce. VIDEO

Cinematografia, la fel ca multe alte domenii din cadrul artelor, se confruntă la rândul său cu efectele pandemiei. Totuși acest lucru nu face ca peliculele deja ajunse pe micile și marile ecrane să nu fie revăzute și totodată apreciate, cu atât mai mult cu cât populația lumii s-a confruntat cu perioade de carantinare. Iată că este cazul și filmelor cu Harry Potter,apreciate atât de cei mici cât și de adulți. Iată un top al filmelor cu celebrul personaj.

Topul filmelor cu Harry Potter

Seria de filme Harry Potter sunt bazate pe cele șapte romane scrise de către cunoscuta autoare britanică J. K. Rowling. Seria îi are ca protagoniști în rolurile principale pe Daniel Radcliffe în rolul lui Harry Potter, pe Rupert Grint în rolul lui Ron Weasley, roșcatul echipei, dar și pe frumoasa Emma Watson, care joacă rolul unei mici vrăjitoare pe nume Hermione Granger.

De-a lungul anilor acastă serie de filme a reușit să-și câștige notorietate pe piața cinematografică, ocupând locul întâi în categoria celor mai mari încasări din toate timpurile fără a suferi influența inflației. Încasările menționate se ridică la peste 5 miliarde de dolari americani, seria cuprindând opt filme. Așadar, am realizat un top al acestei serii după cum urmează:

Locul 8: Harry Potter și Talismanele Morții – partea întâi (2010)

Au existat insistențe ca ultimul roman al autorului britanic să fie ecranizat în două părți. În prima parte a acestuia, filmul se învârte în jurul cozii, evitând să avanseze pe firul narativ redat de roman, presiunea și așteptările fiind incredibile, totuși pare a fi filmul nepotrivit lansat la un moment la fel de nepotrivit.

Locul 7: Harry Potter și Ordinul Phoenix (2007)

În această parte, Dolores Umbridge este reprezentată de o funcționară autoritară care este pusă la catedra Hogwarts pentru a preda Apărare împotriva magiei negre. Pe de altă parte, aceasta controlează și cursul lucrurilor după bunul plac al Ministrului Magiei. Personajul caricaturat este inspirat din realitate, așa cum a dezvăluit J. K. Rowling la acea vreme. Ministrul Magiei refuză să accepte ideea ca Voldemort a revenit, așa că le cere tuturor să se comporte ca atare. Eroii filmului duc lupte cu dementorii, înființează o armată pe ascuns și încearcă a-l salva pe Sirius Black de la moarte. Firul narativ fragmentat dă dovadă de stângăcie, lucru care denotă o mărturie neîndeplinită față de carte.

Află din clipul de mai jos cum arată topul complet al filmelor cu Harry Potter, realizat de Vista

Urmăriți Impact.ro și pe