Topul celor mai bine plătiți antrenori din lume. Diego Simeone de la Atletico e liderul

Marian Cărăvan 18.08.2020, 16:12
Topul celor mai bine plătiți antrenori din lume. Diego Simeone de la Atletico e liderul

Topul celor mai bine plătiți antrenori din lume aduce surprize importante la prima vedere, mai ales că e dominat de Diego Simeone, un tehnician care nu a câștigat niciodată Liga Campionilor.

Antrenorii plătiți cel mai bine: doi tehnicieni din top activează în China

Cel mai bine plătit antrenor din lume nu e așadar nici Guardiola, nici Mourinho. Cei doi sunt devansați de argentinianul Diego Simeone, antrenorul lui Atletico Madrid, alături de care a disputat două finale de Champions League, ambele pierdute în fața rivalilor de pe Santiago Bernabeu, în 2014 și 2016. Și-a trecut însă în palmares, ca antrenor, Europa League și Supercupa Europei, precum și titlul și Cupa Spaniei. Șefii lui Atletico Madrid i-au satisfăcut toate doleanțele și astfel Diego Simeone a ajuns cel mai bine plătit antrenor din lume, cu 26,6 milioane de dolari pe an, până în 2024. La doar 600.000 de dolari în spate se află Pep Guardiola, dar situația s-ar putea schimba radical anul viitor, când catalanul de pe banca lui Manchester City s-ar putea alege cu un contract mult mai avantajos.

Podiumul celor mai bine plătiți antrenori din lume este completat de Jose Mourinho, portughezul care, în 2010, cucerea Liga Campionilor cu Inter Milano, formație la care activa atunci fostul căpitan al naționalei de fotbal a României, Cristi Chivu. „The Special One” a prins podiumul cu salariul său de 19,4 milioane de dolari, dublu față de cel pe care l-a înlocuit la Tottenham Hotspur, Maurizio Pochettino.

China este un nou „tărâm al făgăduinței”, mulți fotbaliști și antrenori fiind atrași aici cu salarii fabuloase. Este și cazul lui Rafael Benitez, ofertat de Dalian Yfang cu 14,8 milioane pe sezon. El este urmat în top, pe poziția a 5-a, de Zinedine Zidane, plătit de Real Madrid cu 13,2 milioane de dolari pe an. Locul 6 în top este ocupat de un fost mare fotbalist, dar care nu are experiență în antrenorat. Asta nu i-a împiedicat pe chinezii de la Guanghzou Evergrande să-i ofere lui Fabio Cannavaro un salariu de 12,9 milioane de dolari. Compatriotul său, Antonio Conte, este pe locul 7 în top, cu un salariu anual de 11,6 milioane la campioana Italiei, Juventus.

În top s-a strecurat și norvegianul Ole Gunnar Solskjaer, cu 9,6 milioane pe care le ia de la Manchester United. Așa l-a depășit în clasamentul celor mai bine plătiți antrenori pe celebrul Jurgen Klopp, care are un salariu de 9,4 milioane de dolari la Liverpool, deși a realizat performanțe mari pe Anfield.

Cosmin Olăroiu, cel mai bine plătit antrenor român
Cosmin Olăroiu, cel mai bine plătit antrenor român

Singurul român care se apropie de topul celor mai bine plătiți antrenori este Cosmin Olăroiu

În topul celor mai bine plătiți antrenori din lume nu se află, evident, niciun român. Doar Cosmin Olăroiu se apropie cât de cât de câștigurile fabuloase ale tehnicienilor din fotbal.

Cosmin Olăroiu este pe banca tehnică a echipei Jiangsu Suning din martie 2018 și este plătit regește. 7 milioane de euro pe sezon câștigă Olăroiu la Jiangsu. Totuși, nu e atât de bine plătit ca fostul tehnician, Fabio Capello, care avea un salariu de 10 milioane de euro pe sezon.

Urmăriți Impact.ro și pe