TOP 9 cele mai scumpe alimente care se vând în Piața Obor

Daria Petrescu 09.05.2021, 16:01
TOP 9 cele mai scumpe alimente care se vând în Piața Obor

În Capitală sunt 9 piețe, însă dintre acestea, cele mai renumite sunt Piața Obor și Piața Dorobanți. De altfel, se spune că aici găsiți alimente mai scumpe decât cele pe care le găsiți în alte zone. De exemplu, există mezelurile de Sibiu, fructele exotice sau câteva specii de pește, destul de scumpe în Piața Obor. Pentru a vă face o idee, iată un top al celor mai scumpe alimente care se vând în Piața Obor.

TOP 9 cele mai scumpe alimente care se vând în Piața Obor

De cele mai multe ori,  mulţi bucureşteni preferă să traverseze oraşul până la o piaţă mai ieftină. Și asta pentru că prețurile diferă de la o zonă la alta.

În Piața Obor se găsesc unele dintre cele mai scumpe mezeluri dintre piețele aflate în Capitală. Printre acestea se numără mezelurile de Sibiu. Se știe că mezelurile provenite din Sibiu sunt unele dintre cele mai scumpe și asta pentru că vin de la producătorii locali din zonă.

Alimente pe care le găsiți în Piața Obor, la prețuri mai mari

-Prosciutto fără os- acesta ajunge până la 90 de lei kilogramul

-salamul de sibiu-ajunge la prețul de 100 de lei pe kilogram.

-cotletele de oaie ajung până la prețul de 40 de lei pe kilogram.

-ceafa afumată ajunge la 40 de lei kilogramul, în funcție de producător

-pulpă de porc proaspătă Mangalița are un preț de 40 de lei pe kilogram

De asemenea, în Piața Obor se găesc fructe exotice, la fel ca și în cazul celor găsite în Piața Dorobanți. De altfel, acestea sunt două dintre cele mai cunoscute și apreciate piețe unde majoritatea oamenilor merg la cupărături pentru legume și fructe proaspete.

Fructe exotice, unele dintre cele mai căutate, însă nu pentru toate buzunarele

-Mango, unul dintre cele mai sănătoase fructe exotice. Acest fruct tropical conține de asemenea vitaminele E, B1, B2, B3, B5, B6 și B9. De asemenea, au o cantitate importantă de fibre. În Piața Obor, acest fruct se găsește la prețul de 42 de lei kilogramul. Însă, pentru că prețul este mai mare, acesta se cumpără și pe bucăți.

-În Piața Obor se găsește Avocado, pe numele său adevarat Persea americana, este un arbore originar din Mexic. Fructul este bogat în proteine, grăsimi sănătoase, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier și vitaminele A, C, E, K, B1, B2, B3, B6. Mago este un fruct ecologic și costă 40 de lei kilogramul.

Avocado, unul dintre cele mai căutate fructe

– rodiile sunt de asemenea, unele dintre cele mai apreciate fructe exotice. 1 kilogram poate ajunge până la 70 de lei.

În Piața Obor se găsesc numeroase specii de pește, cum ar fi caras, somon, plătică sau știucă. Unul dintre cele mai scumpe este somonul file, care ajunge până la 60 de lei kilogramul.

Despre Piața Obor

În 2006, Consiliul Local al Sectorului 2 a decis să ridice o nouă piață. Piața Obor acoperea circa 9.000 m² de tarabe și circa 2.000 m² de magazine improvizate.

Pe 2 octombrie 2021, pe locul fostei Piețe Obor a fost ridicată o clădire cu subsol, parter și două etaje. Proiectarea și construcția noii piețe au costat peste 14 milioane de euro.

„Clădirea include un subsol cu parcare (suprafață de 5.400 mp, capacitate de 187 locuri), parter pentru piața agroalimentară propriu-zisă (3.909 mp), etajele 1 și 2, pentru magazinele de produse alimentare și de uz gospodăresc (câte 5.000 mp). De asemenea, există  platforma exterioară cu spații de parcare pentru cumpărători și pentru autovehiculele de aprovizionare (24 de locuri)”, se arată în prezentarea făcut de Consiliul Local.

 

Urmăriți Impact.ro și pe