EXCLUSIV

Toni Grecu, despre amenda primită de Kanal D pentru emisiunea de Crăciun de la CNA. „O pierdere de vreme” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 20.05.2022, 22:39
Toni Grecu, despre amenda primită de Kanal D pentru emisiunea de Crăciun de la CNA. „O pierdere de vreme” EXCLUSIV

Toni Grecu, unul dintre cei mai cunoscuți protagoniști ai emisiunilor de comedie de televiziune de după 1990, spune că nu-și reproșează nimic pentru amenda primită recent de postul de televiziune Kanal D pentru emisiunea sa de umor de la Crăciunul trecut. El a vorbit cu impact.ro despre această decizie, pe care a calificat-o drept „pierdere de vreme”.

„Nu înțeleg de ce această instituție a statului judecă glumele”

„Nu înțeleg de ce această instituție a statului judecă glumele? Și dacă o tot o face, de ce nu ține cont de context. Era vorba despre un show în care personajul respectiv, un vânzător de vin fiert, cel cu priză la români în anumite perioade de an, face în plin târg de Crăciun reclama mărfii sale. Reclamă destinată unei lumi despre care mă îndoiesc că vrea să audă replici care țin de valoarea unui Shakespeare sau Lucian Blaga.

Nu cred că glumele academice au căutare pe orice post, oricum s-ar numi el. În plus, repet, au fost scoase din context mai toate exemplele date în ședința publică ținută recent. Iar asta mi se pare dea dreptul o prostie”, a declarat el pentru impact.ro.

Toni Grecu a adăugat și amănuntul că nu găsește nicio explicație nici pentru întârzierea cu care instituția a găsit cu cale că trebuie să penalizeze ceea ce s-ar putea numi „derapajul” celor de la Kanal D:

„Să vii după cinci luni de la consumarea faptelor și să comentezi o poveste, chiar și din postura de instituție cu drepturi în domeniu, e o chestiune care mă depășește. Consider că e pur și simplu o pierdere de vreme. Între timp România și lumea au trecut și trec încă pe lângă un război, mai există și criza asta economică, și multe altele!”.

Fostul lider al trupei de umor Divertis crede că întreaga poveste e „complet nesemnificativă” pentru prezent și adaugă că conducerea postului de televiziune ce a difuzat emisiunea incriminată de către CNA nu i-a reproșat nimic pe acest subiect.

„Piața de comedie s-a schimbat foarte tare. Poate și din acest motiv proiectele mele personale pe această temă nu mă mai interesează ca altădată. Suntem încă înfricoșați de ceea ce se întâmplă la câteva sute de kilometri de casele noastre, dar și de viața de la noi, cea de zi cu zi!”, a mai afirmat el.

Toni Grecu, despre amenda primită de Kanal D pentru emisiunea de Crăciun de la CNA. „O pierdere de vreme” EXCLUSIV
: Toni Grecu susține că piața de comedie de la noi s-a schimbat

Kanal D, amendă de la CNA pentru emisiunea de Crăciun

Fosta trupă de umor a lui Toni Grecu, adică ex-componenți ai trupei Divertis, dar și ai Serviciului Român de Comedie, au oferit de Crăciun un program special pe Kanal D. Intitulată „Show în Târgul de Crăciun”, emisiunea a fost difuzată pe 25 decembrie, de la ora 20:00. Din distribuţie au făcut parte Toni Grecu, Cătălina Grama-Jojo, Monica Anghel, Lucian Ghimisi, Ovidiu Niculescu, Andreea Doinea, Dragos Muşat-Tetelu, Gicu Gojira, Nicu Banea şi alţii.

Unii dintre membrii Consiliului Național al Audiovizualului nu au gustat însă glumele.

„Felul în care care fac mişto de vaccin şi aluziile sexuale mi se pare aşa de nepotrivite şi penibile. Nu ştiu de ce leagă ideea de vaccin de sex. Chestiile astea îmi aduc aminte de emisiunile de Revelion de la TVR. Sunt aceleaşi glume gen Garcea, Dan Bittman. Sunt glume de o obscenitate gratuită şi fără niciun sens. Plus că și ora de difuzare e nepotrivită”, a sunat reproșul Dorinei Rusu, membru CNA la adresa emisiunii, potrivit paginademedia.ro.

La final, Kanal D a primit o amendă de 5.000 de lei, pentru această emisiune, dar și pentru o a doua, „Puterea dragostei”.

Urmăriți Impact.ro și pe