Titularul naționalei Italiei care îl are ca idol pe Gheorghe Hagi. Îl vom vedea în prima semifinală de la Euro. ”Mă strigau Haginho”

Andrei Cezar 06.07.2021, 12:33

Om de bază în naționala Italiei, mijlocașul braziliano-italian, Jorginho, a fost deseori comparat cu Gheorghe Hagi. În urmă cu doi ani el a dezvăluit pentru site-ul clubului unde activeză în prezent, Chelsea Londra, că era atât de fascinat de jocul ”Regului”, încât și-a căpătat porecla ”Haginho”.

Jorginho, îndrăgostit de jocul lui Hagi. ”Mă strigau Haginho”

Finala din seminfinalele EURO 2020! Italia-Spania se va juca în această seară de la ora 22.00, pe stadionul Wembley din Londra. Este un meci șteptat de o întreagă planetă, în care doi coloși ai sportului-rege se vor înfrunta pentru a accede în ultimul act al competiției continentale.

Cealaltă semifinală, Anglia-Danemarca, se va disputa tot pe Wembley, miercuri de la aceeași oră.

Cu un joc excelent și 4 victorii din 5 meciuri disputate la actuala ediție a Campionatului Eruopean (3-0 cu Turcia, 3-0 cu Elveția, 1-0 cu Țara Galilor, 1-1 cu Austria și 2-1 după prelungiri, 2-1 cu Belgia), ”Squadra Azzura” este favorită și la casele de pariuri pentru înfruntarea cu Spania.

De cealaltă parte, ”Furia Roja” a început mai rezervat EURO 2020. După două egaluri în primele două meciuri (0-0 cu Suedia și 1-1 cu Polonia), a urmat o victorie zdrobitoare în fața Slovaciei (5-0). În prima fază eliminatorie, Spania a avut nevoie de prelungiri pentru a trece de Croația, scor final 5-3, după 3-3 la finalul celor 90 de minute, în timp ce calificarea în semifinale a fost obținută la loviturile de departajare, în detrimentul Elveției.

Jorginho, mijlocas Italia
Jorginho, mijlocas Italia

”Pericolul vine de la Jorjinho și Insinge”

Ibericii au în vedere anihilarea a doi dintre cei mai importanți fotbaliști italieni. Fundaşul Cesar Azpilicueta consideră că Spania este obligată să facă tot posibilul ca Jorjinho și Insigne să nu își poată practica jocul oboișnuit.

Azpilicueta este coechipier cu Jorginho la Chelsea, iar împreună au adus Liga Campionilor în sezonul trecut pe Stamford Bridge.

”Am un chat cu toţi jucători de la Chelsea, dar va fi plăcut să-l văd marţi pe teren. Aşa e fotbalul. Uneori joci contra coechipierilor tăi când reprezinţi echipa naţională. Amândoi vom da totul pentru a ajuta echipele noastre să ajungă în finală. El este un jucător grozav atât pentru Chelsea, cât şi pentru Italia. E important să-i limităm participarea în joc. Îi place să aibă balonul şi să controleze jocul. Cu cât vom reuşi să-l anihilăm, cu atât mai multe şanse vom avea în controlul jocului”, a declarat Cesar Azpilicueta.

Jucătorul cu origini braziliene și italiene este omul-cheie al Italiei, având o acurateţe a paselor de 95% (371 din 391). El a dezvăluia în urmă cu doi ani că în copilărie l-a avut idol pe românul Gheorghe Hagi.

“Vorbeam numai despre el, încercam să lovesc mingea ca el. Prietenii chiar mi-au pus porecla Haginho.”, declara Jorginho.

Jorginho s-a născut în Brazilia și a început fotbalul la Verona. A mai fost împrumutat la Sambonifacese și a mai evoluat pentru Napoli înainte să ajungă pe Stamford Bridge.

Urmăriți Impact.ro și pe