Titularizare 2023: Cine este singura candidată din Alba care a luat nota 10 la examen. Ce studii are, de fapt

Mihnea Tălău 20.07.2023, 13:14
Titularizare 2023: Cine este singura candidată din Alba care a luat nota 10 la examen. Ce studii are, de fapt

În acest an a fost un adevărat dezastru la examenul de titularizare pentru profesori. Nici măcar jumătate dintre aceștia nu au obținut peste 7, nota minimă necesară. Doar 48% dintre candidați au obținut note de trecere. Trebuie spus, însă, că au fost și 127 de candidați care au luat nota 10.

O singură candidată din județul Alba a luat nota 10

Singura candidată din județul Alba care a obținut nota 10 la Examenul de Titularizare în Învățământ este Miruna Mărginean. Ea este o fostă elevă a Școlii Gimnaziale Vasile Goldiș din Alba Iulia, care ulterior a urmat Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, la specializarea filologie bilingv-engleză.

Studiile universitare le-a început la Universitatea Babeș Boylai din Cluj Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, pe specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, iar în prezent este masterandă în cadrul aceleiași facultăți, la specializarea Management Curricular.

Dintre materiile studiate până acum pe parcursul carierei sale academice, Miruna Mărginean consideră că cea mai relevantă pentru pregătirea sa a fost practica pedagogică, scrie alba24.ro.

Subiecte titularizare 2022. Detalii despre proba scrisa a examenului

”Iubesc această meserie și consider  am fost făcută pentru asta

La doar 21 de ani, o educatoare din Botoșani a reușit să obțină cea mai mare notă la examenul de Titularizare, din județ. Lorena-Eliza Dascălu este absolventă a Liceului Pedagogic “Nicolae Iorga” Botoșani, profil pedagogic, specializarea Învățător-Educatoare, promoția 2021. În prezent, ea este și studentă a Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, la Facultatea Filozofie și Științe Social-Politice, specializarea Asistență Socială, scrie botosaninews.ro.

O altă tânără, Mădălina Cotoi din municipiul Târgu Jiu, a reușit să obțină cea mai mare notă din județul Gorj, la examenul de titularizare la învățământul primar. Tânăra are 23 de ani este educatoare la Grădinița cu Program Prelungit ”Constantin Brâncuși”.  “

”Am predat la Școala GimnazialaArcani, Școala Gimnaziala Polovragi si Școala Gimnaziala „Voievod Litovoi”. Visul meu e  reușesc   titularizez la Școala Gimnazială Voievod Litovoi, fiindcă aceasta este școala mea de suflet, unde am copilărit și unde mi-am terminat ciclul primar și gimnazial. Iubesc această meserie și consider  am fost făcută pentru asta ”, a declarat Mădălina Cotoi. potrivit asingorj.ro.

Pentru a obţine statutul de titular (angajare pe perioadă nedeterminată), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...