Timişoara: Un copac a căzut peste două fetiţe care se jucau în spatele blocului. În ce stare se află copilele

Iancu Andreea 26.05.2022, 17:16
Timişoara: Un copac a căzut peste două fetiţe care se jucau în spatele blocului. În ce stare se află copilele

Locuitorii dintr-un cartier timișorean au rămas înmărmuriți după ce un copac a căzut peste două fetițe care își petreceau timpul jucându-se în spatele blocului. Arborele s-a rupt și a atins solul prinzând-o pe una dintre ele printre crengi. Autoritățile au acționat și încearcă să stabilească în prezent vinovații.

Un copac căzut peste două fetițe din Timișoara, la un pas de o tragedie

Într-un cartier din Timișoara a avut loc un incident care s-ar fi putut transforma într-o adevărată tragedie. Un copac s-a rupt și a căzut pentru două fetițe care se jucau în parcul din spatele unui bloc dintr-un cartier timișorean. Locuitorii din zonă susțin că tot mai mulți arbori sunt afectați de lucrările făcute la parcări și, în ciuda sesizărilor, nu au fost luate măsuri.

Timișorenii care au fost martorii evenimentului au povestit că au solicitat de mai multă vreme autorităților să taie copacul uscat, însă fără rezultat. Cele două copile se jucau în spatele blocului în momentul în care arborele a căzut peste ele. Una dintre fetițe a fost prinsă sub crengi, cealaltă reușind să se adăpostească sub o bancă. Din fericire, ambele copil au scăpat cu răni ușoare. În urma evenimentul, Polițiștii din cadrul Secției 4 din Timișoara au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Un copac a căzut peste două fetițe
Furtuna din Timișoara a făcut prăpăd în mai multe zone ale județului
foto – ziuadevest.ro

O furtună a afectat serios Timișoara, în urmă cu o noapte

Dincolo de sesizările făcute de către locuitorii din zona în care s-a produs incidentul, o furtună semnificativă a afectat Timișoara în urmă cu o noapte. Mai multe localități din județ au resimți căderile de grindină, gheața ajungând chiar și la dimensiunea unui oul de porumbel. Ploaia torențială și vântul puternic au avut și ele efecte asupra zonei.

Furtuna extrem de puternică a smuls și unii arbori, avariînd acoperișurile caselor și clădirilor. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș a comunicat numeroase intervenții și pagube în cursul dimineții de joi. De asemenea, în Timișoara și alte localități din județul Timiș, rețelele electrice au căzut din cauza rafalelor. Mai multe străzi au rămas fără energie electrică. Meteorologii au transmis anterior un cod portocaliu de fenomene periculoase.

În timp ce unele locuințe au fost inundate, altele au necesitat intervenția pompierilor pentru repararea acoperișurilor sau degajarea copacilor. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, potrivit ziuadevest.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe