Timișoara: Rugăminte urgentă la adresa părinților! Ce nu trebuie să mai facă de acum, în contextul epidemiei cu noul Coronavirus

Elena Avramescu, Diana Timișoreanu 16.02.2021, 12:29
Timișoara: Rugăminte urgentă la adresa părinților! Ce nu trebuie să mai facă de acum, în contextul epidemiei cu noul Coronavirus

Rugăminte urgentă la adresa părinților. Din păcate, zece clase din județ au orele suspendate la scurt timp după ce au fost confirmați cu coronavirus atât elevi, cât și profesori. Potrivit inspectorului școlar general Marin Popescu, în numai o săptămână de la redeschiderea școlilor, au fost confirmați cu coronavirus 13 elevi (șapte în Timișoara și șase în județ), precum și 11 cadre didactice (patru din Timișoara și patru din județ).

Rugăminte urgentă la adresa părinților

Astfel că persoanele confirmate pozitiv au fost în perioada de incubație înainte de a reveni la școală, iar după aceea s-a constatat că au fost infectate cu SARS-CoV2. Prin urmare, zece clase au revenit la școala online: șase în Timișoara și patru în județ. Inspectorul școlar a confirmat că orele au fost suspendate la unele clase de la Școala Gen. 30 din Timișoara, de la Școala 24 din Timișoara, școala din Sânnicolau Mare, școala din Dumbrăvița, școala din Satchinez și la o grădiniță din Dumbrăvița.

Cazurile noi apărute sunt cazuri care au apărut în intervalul de vineri după-amiază până duminică seară, deci undeva în același registru de 7 zile de incubație. E clar că vom avea situații când va avea loc o dinamică a infectărilor, dar important este ca noi, cei responsabili de educație, de la părinți până la profesori și personalul nedidactic, să respectăm regulile. Triajul se face de acasă, în primul rând.

O cultură a respectului față de celălalt nu este dezvoltată. Copii au fost trimiși la școală și înainte de pandemie, puțini răciți și bolnăviori, cu simptome vizibile, din justificarea că nu avem cu cine să-l lăsăm. Nu putem să-i trimitem la școală așa. Trebuie un efort foarte mare din partea tuturor, a declarat inspectorul școlar general Marin Popescu pentru tion.ro.

Rugaminte urgenta la adresa parintilor
Rugaminte urgenta la adresa parintilor

Scutiri medicale pentru elevi și profesori

În prezent,  în județul Timiș există un număr de 93 de unități de învățământ, 17.122 de elevi care sunt prezenți la cursuri și 25.000 de lei care studiază online. Inspectorul școlar general a menționat în urmă cu o săptămână că 945 de elevi din județ învață de acasă cu scutire medicală, iar 199 de cadre didactice predau online și sunt motivate medical. Tot ăptămâna trecută au fost transferate către Inspectoratul Școlar în jur de 20.500 de teste antigen.

Inspectoratul Școlar le va transfera unităților de învățământ, cu o remarcă, spre acele unități care au cabinete școlare. În Timișoara, toate unitățile de învățământ au cabinete școlare, chiar dacă acele cabinete școlare sunt arondate la alte unități de învățământ. Important este că fiecare școală este „atinsă” de un cadru medical. În afară de Timișoara, teste vor fi transmise la Lugoj, Sânnicolau Mare și la Deta. Criteriul după care vor fi transferate aceste teste este acela al numărului de elevi la nivelul unei unități de învățământ. Încercăm în baza acestui criteriu să distribuim testele antigen, a mai declarat Marin Popescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...