Timiș: Scandal uriaș după ce mai mulți bătrâni au fost vaccinați fără programare

Elena Avramescu 25.01.2021, 09:44
Timiș: Scandal uriaș după ce mai mulți bătrâni au fost vaccinați fără programare

Bătrâni vaccinați fără programare. Spitalul din Deta se află în mijlocul unui conflict după ce 45 de persoane au fost anunțate că sunt reprogramate la vaccin abia săptămâna viitoare, deoarece medicii din spital au hotărât să vaccineze bătrânii care se prezintă la poarta spitalului fără programare.

Mai mulți bătrâni au fost vaccinați fără programare

Se pare că zilnic rămân doze de vaccin la unitatea medical, conform declarațiilor directorului spitalului, astfel că s-a luat decizia de a vaccina bătrânii care vin la spital fără programare. De aceea, 45 de doze sunt în minus, doze care trebuiau administrate pacienților în această săptămână, dar care au fost ulterior reprogramați pentru luni, 25 ianuarie.

În acest sens, directorul spitalului din Deta, Al Helou Nidal, a recunoscut fapta și spunee că oamenii ar fi înțeles situația, cu excepția unei singure persoane. Potrivit raportării DSP Timiș până acum, la centrul din Spitalul Orășenesc Deta, 1.500 persoane au fost vaccinate de la debutul campaniei naționale.

Cei care vin la poarta spitalului și care sunt vârstnici, fără posibilități de programare, probabil refuzați de medicul de familie atunci când au solicitat să fie programați în platformă, au venit la poarta spitalului și au solicitat vaccinarea. Pe bună dreptate, sunt pacienți eligibili, care se încadrează în categoriile stabilite de minister pentru a fi vaccinate în această etapă. Epidemiologul a luat decizia ca toate aceste persoane care se prezintă la centrul de vaccinare să fie vaccinați. De aici a apărut o mică diferență între dozele disponibile și pacienții programați. Aceștia au fost sunați și rugați să se prezinte începând cu ziua de marți, a spus Codruța Bungău, manager al Spitalului Orășenesc din Deta.

O fosta vedeta de la PRO TV, dezamagita de Mihaela Radulescu
Dominic Fritz

Dominic Fritz, îngrijorat de faptul că Timișorenii nu mai au doze de vaccin disponibile

Dominic Fritz a hotărât să facă publice datele referitoare la numărul de vaccinuri anticovid pe care Timișul le-a primit de la debutul campaniei, numărul lor fiind de peste 17.000 de doze, dintre care doar peste 2.000 pentru etapa a doua, pentru persoane vulnerabile.

De la începutul campaniei de vaccinare până în 19 ianuarie, când a fost primită ultima tranșă, în județul Timiș au fost distribuite 17.350 de doze de vaccin din cele 41.145 câte au ajuns la Timișoara pentru județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara. Din prima categorie au fost vaccinate 13.205 persoane, cadre medicale și din centrele medico-sociale, iar din categoria a doua, 2049 de persoane vulnerabile.

Nu am primit date și pentru Timișoara, dar ceea ce știu este că timișorenii vor să se vaccineze, că numărul de vaccinuri alocat aici este mult sub cererea și că diferența trebuie redusă. I-am propus domnului Gheorghiță și îmbunătățirea criteriilor de alocare a vaccinurilor. Mi s-ar părea firesc să se ia în considerare rata de infectare și numărul de programări, a spus primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Andreea Vasile, protagonista comediei Ramon, face dezvăluiri
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...