Thibaut Courtois, „omul păianjen” în confruntarea cu Liverpool. „Cea mai bună prestație a unui portar în istoria finalelor Champions League”

Sorin Barbu 29.05.2022, 01:22
Thibaut Courtois, „omul păianjen” în confruntarea cu Liverpool. „Cea mai bună prestație a unui portar în istoria finalelor Champions League”

Real Madrid a câștigat cu 1-0 duelul cu Liverpool și a câștigat pentru a 14-a oară cel mai important trofeu european destinat cluburilor. Brazilianul Vinicius a marcat singurul gol al partidei, dar Thibaut Courtois a fost eroul partidei. Portarul belgian a avut nouă parade în finala Champions League.

Thibaut Courtois, eroul lui Real Madrid în finala cu Liverpool

Brazilianul Vinicius a fost omul care a înscris singurul al finalei Liverpool – Real Madrid 0-1. Brazilianul a marcat în minutul 59 i-a adus lui Carlo Ancelotti al patrulea trofeu Champions League, dar nu el este considerat cel mai bun jucător al partidei. Thibaut Courtois, portarul trupei din Madrid, și-a salvat echipa din multe situații foarte grele. Mai precis nouă… Nouă intervenții a avut portarul belgian doar în duelul cu Liverpool și 59 în actualul format Champions League.

Toți specialiștii au fost de acord că Thibaut Courtois a fost omul finalei.

„Nu-mi amintesc ca un portar să fie atât de important într-o finala Champions League”, a scris Iker Casillas, goalkeeperul de legendă al madrilenilor.

„Thibaut Courtois, cea mai bună prestație a unui portar în istoria finalelor Champions League”, au scris englezii de la Goal.

„Am văzut numeroase mesaje și mă simt copleșit. Astăzi am vrut să câștig finala pentru cariera mea, pentru toată munca grea, pentru a-mi face numele respectat pentru că nu cred că am fost destul de respectat, în special în Anglia.

Am auzit multe voci care spuneau că nu sunt destul de bun. Sunt foarte fericit și mândru de performanța echipei și când a fost nevoie de mine, am fost acolo. Am bătut cele mai bune cluburi din lume”, a spus Courtois la finalul meciului.

În urma rezultatului obținut în finala de la Paris, Carlo Ancelotti a devenit antrenorul cu cele mai multe trofee cucerite în UEFA Champions League, potrivit Opta. Antrenorul italian mai reușise asta cu AC Milan în sezonul 2002/2003, respectiv 2006/2007, dar și cu Real Madrid în 2013/2014.

Urmăriți Impact.ro și pe