VIDEO

Scandal uriaș înaintea finalei Champions League. Fanii lui Liverpool s-au bătut cu poliția, iar meciul a început cu o întârziere de 36 de minute

Sorin Barbu 29.05.2022, 00:59
Scandal uriaș înaintea finalei Champions League. Fanii lui Liverpool s-au bătut cu poliția, iar meciul a început cu o întârziere de 36 de minute

Probleme uriașe la finala Champions League. Cei acuzați sunt organizatorii din Franța și oficialii UEFA. Partida a început cu o întârziere de mai bine de o jumătate de oră, din cauza aglomerației din oraș și de la porțile stadionului, iar fanii lui Liverpool s-au plâns că nu au fost lăsați să intre pe arenă, deși aveau bilete. Suporteii din Anglia susțin că au fost bătuți de poliție.

Probleme uriașe la finala Champions League

Scandal uriaș înainte partidei Liverpool – Real Madrid, marea finală Champions League. Fanii lui Liverpool s-au plâns că organizarea a fost foarte proastă și că mulți dintre ei au rămas la porțile stadionului, deși aveau bilete. Cei care au încercat să sară gardurile au fost întâmpinați cu gaze lacrimogene, iar unii dintre ei au fost ridicați de poliție.

„Mi-e imposibil să intru în stadion. Mi se pare extrem de periculos. Carnagiu absolut!” s-a plâns Gary Linker, fost mare fotbalist englez, acum analist TV

„M-am așezat acum la masa presei, după ce am văzut cu ochii mei sute de fani ai lui Liverpool tratați scandalos în afara arenei Stade de France. Am fost stropit cu gaze lacrimogene, mă ustură ochii și gura”, a scris Jason Burt, jurnalist The Telegraph

„Am fost informat la jumătatea primei reprize că sunt fani ai lui Liverpool care au renunțat să mai încerce să intre în arenă și merg spre centrul Parisului să vadă meciul acolo. 125 de lire pentru privilegiul de a vedea stadionul pe dinafară”, a spus Ian Doyle, jurnalist Liverpool Echo.

Finala a început cu o întârziere de 36 de minute, iar clubul Liverpool a protestat oficial, prin intermediul unui comunicat.

„Suntem extrem de dezamăgiți de ce s-a întâmplat la intrarea în stadion și de măsurile de securitate luate împotriva fanilor lui Liverpool pe Stade de France.

E cel mai mare meci din fotbalul european și suporterii nu ar trebui să trăiască scene precum cele pe care le-am văzut în această seară. Am cerut oficial o investigație formală pentru a afla care sunt cauzele acestor probleme inacceptabile”, au transmis oficialii cormoranilor.

Fratele jucătorului Joel Matip de la Liverpool a dezvăluit că fost nevoit să plece din zona arenei după ce polițiștii au dat cu gaze lacrimogene. A mărturisit că s-a temut pentru integritatea lui și a soției însărcinate și s-a refugiat într-un restaurant.

Și echipa britanică a avut probleme. Autocarul cormoranilor a ajuns cu întârziere la stadion după ce a rămas blocat în traficul de la marginea capitalei franceze.

Trofeul a fost câștigat de Real Madrid care a câștigat finala cu Liverpool cu 1-0 grație golului înscris de brazilianul Vinicius.

Urmăriți Impact.ro și pe