Textul moțiunii de cenzură PSD, inspirat din Bacovia. Totul despre „România eşuată”

Nicu Stan 15.06.2021, 15:02
Textul moțiunii de cenzură PSD, inspirat din Bacovia. Totul despre „România eşuată”

Textul moțiunii de cenzură PSD, inspirat din Bacovia. Totul despre „România eşuată”. Toate amănuntele moțiunii în versuri, în articolul de mai jos.

De unde s-a inspirat PSD pentru textul moțiunii împotriva Guvernului Florin Câțu. Când se depune moțiunea

Textul moțiunii de cenzură PSD împotriva Guvernului Cîțu este inspirat din Bacovia. PSD, partid aflat ăn opoziție, urmează să depună săptămâna viitoare o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Florin Cîțu.

Conform textului, moțiunea de cenzură începe cu versuri din George Bacovia. Social-democrații acuză guvernul că duce economia țării ”spre prăpastie cu o viteză uluitoare” și că nivelul de trai al românilor se prăbușește. Ludovic Orban, președintele PNL, a anunțat că toți parlamentarii liberali vor fi chemați la lucrări până la finalul sesiunii și că vor vota împotriva moțiunii de cenzură.

Moțiunea de cenzura a PSD va fi depusa saptamana viitoare
Moțiunea de cenzura a PSD va fi depusa saptamana viitoare

Moțiunea începe cu un vers din Bacovia

Textul moțiunii începe cu un citat din George Bacovia, poet cunoscut pentru versurile sale triste și viziunea sumbră asupra omenirii: „Prin fumul de țigări, ca-n nouri, / Gândeam la lumi ce nu există…„, George Bacovia – ”Seară tristă”.

”Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare! România trăiește de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Prețurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esențiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe. Cursul euro/leu a ajuns la 5 lei, iar litrul de benzină a depășit 6 lei. Numai ”lucruri fantastice”!!!

Datoria publică bate reord după record

Datoria publică bate record după record, iar de ținta de deficit de 3% nu își mai amintește nimeni! Cu toate acestea, alocațiile, salariile și pensiile sunt înghețate și antreprenorii se plâng că statul nu le plătește lucrările efectuate!

Nu se dau bani la stat, nu se dau bani nici la privat! Și atunci, întrebarea care este pe buzele tuturor românilor este: Ce ați făcut cu banii, domnule Cîțu!?”, se arată în textul moțiunii de cenzură publicată sub titlul România EȘUATĂ. Recordul ”fantastic” al Guvernului Cîțu.

PSD spune că poporul român a sărăcit

De asemenea, PSD acuză politicile economice ale guvernului Cîțu, care  au dus la sărăcirea românilor.

”În ultimul an, guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR a readus în starea de sărăcie extremă 120.000 de români. Asta, după ce guvernarea PSD redusese cu 1,9 milioane persoane numărul acestor români necăjiți. Astăzi, fiecare român este mai dator cu 1.700 de euro (peste 8.000 de lei). Mai mult, Guvernul pregătește un nou împrumut de 15 miliarde euro prin PNRR.  Fiecare român va mai datora în plus peste 2.500 de euro după ce Guvernul va lua și acest credit.

Alocațiile nu au fost dublate

Iar prețul acestui nou împrumut este chiar sărăcirea românilor! Ceea ce nu vreți să știe țara este că acest credit anulează venituri de peste 14 miliarde euro. Vorbim despre confiscarea a peste 9,5 miliarde euro din veniturile suplimentare pe care pensionarii le-ar fi primit până în 2024, dacă Legea 127/2019 ar fi fost aplicată.

Apoi, de confiscarea a aproape 3 miliarde de euro din veniturile suplimentare pe care le-ar fi primit copiii până în anul 2024, dacă Legea privind dublarea alocațiilor ar fi fost aplicată. Plus confiscarea a peste 1,5 miliarde euro din veniturile medicilor si profesorilor care au așteptat aplicarea Legii 153/2017 a salarizării unitare în sectorul public. Și care încă mai așteaptă”, potrivit textului moțiunii.

Urmăriți Impact.ro și pe