Testarea în București începe cu elevii de liceu și de gimnaziu? Documentul ”scăpat” de autorități

Luiza Moldovan 14.04.2020, 09:17
Testarea în București începe cu elevii de liceu și de gimnaziu? Documentul ”scăpat” de autorități

Testarea în București începe cu elevii de liceu și de gimnaziu? Documentul ”scăpat” de autorități și o bază de date făcută de urgență, a cărei justificare e cel puțin dubioasă.

Testarea în București începe cu elevii de liceu și de gimnaziu? Documentul ”scăpat” de autorități

Direcțiile de asistență socială din cadrul primăriilor de sector au primit, în urmă cu două săptămâni, un document emis de Primăria Municipiului București prin care li se cerea sprijin în întocmirea unei baze  cu datele de identificare personală ale copiilor cu vârste între 10 și 19 ani. Motivul – trebuie să se stabilească nivelul de circulație al SARS-Cov2, iar acest lucru trebuia făcut prin testarea populației.

Tot în urmă cu două săptămâni, primarul general al Capitalei spunea că primele categorii de persoane care vor fi testate vor fi persoanele în vârstă și cele cu boli. Între timp, ar fi fost încheiat un protocol între Primăria Municipiului București și Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș pentru a pune la punct această bază de date în vederea testării populației, pentru a sevedea nivelul de circulație al SRAS-Cov2.

de ce atâta secretoșenie în privința testării?
De ce atâta secretoșenie în privința testării?

Secretomania testării în masă sau, pur și simplu, bâjbâială cronică?

Potrivit hotnews, în documentul trimis către direcțiile de asistență socială se cere sprijin pentru întocmirea acestei baze de date, care trebuia făcută în Excel și cu parolă. Baza de date trebuia să cuprindă persoanele cu vârste între 10 și 19 ani, cu nume, prenume, adresă, CNP, numere de telefon. Adrian Streinu Cercel spune că nu are nimic de spus despre acest lucru.

“Nu avem nimic de spus. Când o să înceapă, o să înceapă. Nu știu despre ce vorbiți. Nu mă întrebați că nu vă spun nimic. Nu dau niciun fel de declarație. Nu știu. Când o vrea Dumnezeu să aibă loc”, a spus Streinu-Cercel.

Ancuța Iliescu, consiliera primarului general al Capitalei, a declarat pentru hotnews că acum se lucrează la întocmirea bazei de date și că este, într-adevăr, încheiat un protocol, în vederea stabilirii modului în care se va face testarea.

”Nu este stabilită încă data testării, abia s-a făcut protocolul și trebuie întregită baza de date. Ei acum fac baza de date cât de repede se poate să stabilească cum se face testarea. Îi trimit întrebările doamnei primar și revin la dumneavoastră”, a spus Ancuța Iliescu.

Urmăriți Impact.ro și pe