Primarul Capitalei, măsuri speciale în plină criză! Cine sunt bucureștenii care vor putea face testarea

Rădulescu Valentin 11.04.2020, 08:25
Primarul Capitalei, măsuri speciale în plină criză! Cine sunt bucureștenii care vor putea face testarea

Gabriela Firea apelează la noi măsuri de prevenire a pandemiei în București. Aceasta a comandat mai multe teste de confirmare a noului virus pentru anumite categorii de persoane, dar și angajați.

Primarul Capitalei, măsuri speciale în plină criză!

Gabriela Firea susține că în București se află foarte multe persoane infectate cu noul virus, dar sunt asimptomatice. Din acest motiv, primarul general vrea să continue testele la nivelul municipiului București, mai ales în rândul persoanelor vârstnice, potrivit antena3.ro. Totodată, aceste persoane nu i-au măsurile corespunzătoare pentru prevenirea infecției, mai ales la persoanele dragi. De asemenea, persoanele infectate, dar asimptomatice, nu pot să își de-a seama de boală fără un test de confirmare.

„Având în vedere că această contaminare cu COVID-19 nu produce tuturor pacienților efecte imediate, efecte vizibile, pentru că nu sunt foarte multe persoane asimptomatice, nu au cum să apeleze la medici, nu iau măsura izolării, nu-și protejează familia, prietenii, pentru că nu știu că au coronavirus. Pericolul e peste tot, mai ales în marile orașe. Chiar dacă s-au anunțat măsuri, zilnic se întâlnesc destul de multe persoane, iar viteza de transmitere e foarte mare”, susține Gabriela Firea

Primarul Capitalei, măsuri speciale în plină criză! Cine sunt bucureștenii care vor putea face testarea
Primarul Capitalei, măsuri speciale în plină criză! Cine sunt bucureștenii care vor putea face testarea

Firea a comandat încă 6.000 de teste pentru cadrele medicale

Pe lângă testele efectuate pentru pensionari, primarul a comandat încă 6.000 de teste, față de testele efectuate cu Institutul Matei Balș și primăriile de sector. Acestea vor fi pentru cadrele medicale, dar și pentru angajații din anumite domenii, care nu își pot înceta activitatea în această perioadă de pandemie. Potrivit acesteia, dacă nu este posibilă testarea în masă, atunci se vor face doar pentru anumite categorii.

„Am fost pentru cei care au militat pentru programe de testare care să-i aibă în vedere și pe angajații din serviciile vitale, care nu pot fi oprite, în special cele de utilitate publică. Dacă nu e posibilă testarea în masă, ca în Germania, măcar pentru anumite categorii să facem. Testele sunt vitale. Noi am lansat o comandă de 6.000 de teste pentru cadrele medicale din București, în plus față de testele pe care le realizăm cu Institutul Matei Balș și primăriile de sector. Și de asemenea, pentru angajații din transportul public în comun, termoficare, iluminatul public, serviciile sociale. Toate aceste domenii sunt esențiale și trebuie să continue și pe timp de pandemie. Primele teste vin în perioada 13-15 aprilie și după Paște se pot demara aceste teste. Cele pentru angajații din serviciile vitale, imediat după ce vin aceste comenzi”, a mai explicat Gabriela Firea, potrivit sursei citate de mai sus.

Urmăriți Impact.ro și pe