Test de vigilență: Poți să descoperi liliacul dintre cameleoni în doar 11 secunde? Cei care reușesc se pot mândri cu ochii de vultur

Anca Manolica 10.01.2023, 10:45

Iluziile optice pot fi amuzante și fascinante, dar ne pot spune, de asemenea, o mulțime de informații despre modul în care funcționează creierul și sistemul perceptiv. Dacă și tu dorești să îți testezi abilitățile de observare, acest test este perfect. Încearcă acum această provocare de iluzie optică și găsește liliacul în 11 secunde!

Test de vigilență: Poți să descoperi liliacul dintre cameleoni în doar 11 secunde?

Imaginile care îți păcălesc creierul și îți provoacă capacitatea de a percepe lucrurile sunt cunoscute sub numele de „iluzii optice”. Iluziile vizuale cognitive, fiziologice și literale sunt cele trei tipuri de iluzii optice. Capacitatea acestora de a capta și de a reține atenția utilizatorului pentru o perioadă de timp este ceea ce le face atât de speciale.

Tema centrală a tuturor iluziilor optice este că îți păcălesc mintea. Popularitatea lor a crescut exponențial în ultimul deceniu, după cum reiese din faptul că acestea au devenit o parte a culturii populare. În plus, ele sunt utile pentru îmbunătățirea capacităților cognitive și a abilităților de observație. Așadar, cu o practică regulată, poți ajunge să stăpânești rapid abilitatea de a înțelege iluziile optice.

Provocare de iluzie optică

Imaginea de mai jos arată un grup de cameleoni care își văd de treaba lor. Printre aceștia se ascunde un liliac, iar tu ai la dispoziție 11 secunde pentru a-l descoperi și a finaliza cu succes provocarea. Acest test este conceput pentru a îți testa abilitățile de observație și atenția la detalii.

Test de vigilență: Poți să descoperi liliacul dintre cameleoni în doar 11 secunde?
Test de vigilență: Poți să descoperi liliacul dintre cameleoni în doar 11 secunde?

Cel mai bun mod de a descoperi liliacul din această imagine este să scanezi cu atenție imaginea și să cauți orice obiect care seamănă foarte mult cu liliacul, notează jagranjosh.com.

Privește imaginea cu toată atenția, pentru că acesta poate fi prezent oriunde. Ai reușit? Dacă nu, vezi soluția în Galeria FOTO.

Iluziile optice sunt unul dintre cele mai simple instrumente pentru a testa abilitățile de observare și inteligența. Deși este considerată o modalitate bună de a-ți testa inteligența, există și alte mijloace sofisticate de a face acest lucru. Astfel, dacă dorești cu adevărat să îți cunoști nivel de IQ, testele de IQ create de profesioniști sunt cea mai bună modalitate de a face acest lucru.

Citește și: Test rapid de inteligență. Reușești să răspunzi la cele 5 întrebări-fulger?

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...