Test de inteligență devenit viral pe internet. Îl poți rezolva în 30 de secunde?

Badea Violeta 13.04.2022, 13:22
Test de inteligență devenit viral pe internet. Îl poți rezolva în 30 de secunde?

Testele de inteligență au devenit extrem de populare în ultimul timp datorită faptului că ne putem testa cunoștințele și abilitățile de a rezolva rapid anumite probleme. Dacă ne uităm pe internet, putem găsi diferite exerciții prin care ne putem antrena mintea. Unul dintre acestea trebuie rezolvat în doar 30 de secunde. Mai mult de jumătate dintre internauți nu și-au dat seama de răspunsul corect. Crezi că te descurci mai bine? Te provocăm!

Testul de inteligență care trebuie rezolvat în jumătate de minut

Testele de inteligență au apărut în urmă cu mai bine de 100 de ani, în Franța, pentru a stabili nivelul de pregătire al școlarilor. Ulterior au apărut numeroase astfel de exerciții care țin de cultura generală a fiecăruia, de logică sau matematică.

Pe rețelele sociale a apărut, de curând, o nouă provocare prin care internauții sunt invitați să își antreneze mintea și să găsească răspunsul care lipsește.

Tot ceea ce trebuie să faci este să muți un băț de chibrit. Astfel, ipoteza greșită „8 + 3 = 3” va deveni o ecuație matematică logică și corectă, mai exact „6 + 3 = 9”.

Simplu, nu-i așa? E incredibil cum prin mutarea unor bețe de chibrit poți construi soluția corectă. Doar mută un băț de chibrit din cifra 8 și pune-l la cifra 3 ce se află după semnul egal. Astfel, vei obține rezultatul corect.

Solutia la testul de inteligenta
Solutia la testul de inteligenta

Mută un singur băț de chibrit ca să formezi un pătrat

Un test de inteligență ceva mai dificil presupune să muți un singur băț de chibrit din cele patru așezate sub forma unei cruci, astfel încât să rezulte un pătrat.

Se spune că foarte puțini oameni reușesc să găsească soluția corectă. Care este explicația? Ei bine, multe dintre persoanele care au încercat acest exercițiu s-au gândit la forma geometrică, atunci când au auzit cuvântul „pătrat”, însă soluția corectă ar fi fost să formeze cifra 4, care este pătratul cifrei 2 (2×2).

Un alt test de inteligență este alcătuit din doar trei întrebări extrem de simple, însă puțini sunt cei care știu răspunsul corect. Iată care sunt acestea:

  1. O bâtă și o minge costă în total 1,10 USD. Bâta costă cu 1 dolar mai mult decât mingea. Cât costă mingea?
  2. Dacă 5 mașini au nevoie de 5 minute pentru a produce 5 obiecte, de cât timp vor avea nevoie 100 de mașini pentru a produce 100 de obiecte?
  3. Pe un lac, se află o zonă cu nuferi. În fiecare zi, această zonă își dublează suprafața. Dacă durează 48 de zile pentru ca nuferii să acopere întreg lacul, în cât timp aceștia acoperă jumătate din lac?

Răspunsuri corecte:

  1. 5 cenți. Mulți răspund 10 cenți, dar o minge de 5 cenți plus o bâtă care costă 1,05 USD vor costa împreună 1,10 USD. Totodată, mingea care costă 1,05 USD este cu exact 1 USD mai costisitoare decât mingea de 5 cenți. Potrivit unui studiu Princeton, persoanele care au răspuns „10 cenți” nu au atât de multă răbdare ca cele care au oferit răspunsul corect;
  2. 5 minute. Mulți spun 100 de minute. Din întrebare reiese că durează exact 5 minute pentru ca o mașină să creeze 1 obiect. Prin urmare, ar dura 5 minute pentru ca 100 de mașini să producă 100 de obiecte;
  3. 47 de zile. Deși multe persoane ar răspunde 24, varianta corectă este, de fapt, 47 de zile.
Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...