Teroare la Spitalul Lețcani. Pacienții, nevoiți să stea în frig din cauza pericolului de explozie

Elena Avramescu 27.10.2021, 14:01
Teroare la Spitalul Lețcani. Pacienții, nevoiți să stea în frig din cauza pericolului de explozie

Frica mare de explozii a personalul medical lasă uşile deschise. Astfel că șeful de la Infecţioase, cel care se ocupă de managementul medical, a mărturisit că temperatura a coborât şi la 12 grade în unele saloane.

Pacienții spitalului Lețcani, nevoiți să stea în frig din cauza pericolului de explozie

Pentru a evita riscul de a acumula într-un ritm rapid o concentraţie periculoasă de oxigen în saloane, se stă cu uşile deschise pentru o mai bună ventilaţie a spaţiilor, a spus colonel medic Daniel Derioiu, care asigură conducerea spitalului modular.

Lucrăm la o procedură, la care să putem asigura măcar minim 22 de grade în saloane, fără a prejudicia, în acelaşi timp, siguranţa pacienţilor, a declarat și Alina Popa, directorul executiv al Agenţiei Euronest.

La doar un an de când Spitalul Modular Leţcani a fost închis, acum au apărut aceleași probleme de încălzire. Astfel că șeful Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Florin Roşu, a declarat că pe timpul nopţii, s-au înregistrat variaţii de temperatură în saloanele bolnavilor COVID, și chiar s-a ajuns la 12 grade. Conducerea militară a unităţii mobile a menționat faptul că temperaturile scăzute sunt date de consumul mare de oxigen, astfel că uşile se deschid din cauza pericolului de explozie.

Pacientii spitalului Letcani, nevoiti sa stea in frig din cauza pericolului de explozie
Spital mobil Letcani

La Spitalul Modular Leţcani avem un număr de 48 de pacienţi la ATI şi alţi 40 la Secţia de Boli Infecţioase. Primim zilnic raportări privind starea unităţii medicale. În ultimele zile au fost probleme din punct de vedere al asigurării unui confort termic atât de necesar pacienţilor, indiferent de patologia pe care o au aceştia. În mod normal, pentru îngrijire corespunzătoare, sunt necesare undeva la peste 23-24 de grade, chiar dacă vorbim de pacienţi din ATI sau cei cu forme medii spre severe de boală.

În aceste nopţi, au fost variaţii între 12 până la 28 de grade. Sarcina noastră la Leţcani este să asigurăm materialele sanitare şi medicaţia. În dorinţa de a oferi o îngrijire corespunzătoare, am detaşat inclusiv cadre medicale. Sunt sigur că se va găsi o soluţie rapidă astfel încât pacienţii să fie feriţi din toate punctele de vedere. Deocamdată, nu deţin informaţii despre câte ore mai exact s-au înregistrat temperaturii scăzute în saloane, a spus Florin Roşu, șeful Spitalului de Boli Infecţioase.

Urmăriți Impact.ro și pe