Tentativă de asasinat cu bombă împotriva procurorului general al Bulgariei

Badea Violeta 01.05.2023, 20:21
Tentativă de asasinat cu bombă împotriva procurorului general al Bulgariei

Autoritățile bulgare investighează luni, pe data de 1 mai, detonarea unui dispozitiv exploziv. Bomba a fost amplasată pe şoseaua dintre Samokov şi Kovacevtsi, spre capitala Sofia, și ar fi vizat mașina procurorului general al țării vecine, Ivan Gheșev. Din fericire, însă, oficialul a scăpat cu viață.

Procurorul general al Bulgariei, vizat de o tentativă de asasinat cu bombă

Ivan Gheșev, procurorul general al Bulgariei, ar fi fost ţinta unui asasinat la comandă, după ce o bombă a explodat, la trecerea mașinii în care se afla, pe şoseaua dintre Samokov şi Kovacevtsi, spre capitala Sofia.

Potrivit informațiilor din presa bulgară, oficialul trebuia să se deplaseze în Turcia. Înainte de a pleca însă, el a decis să meargă la o întâlnire cu procurorii juniori din regiunea Samokov.

Incidentul a avut loc în jurul orei 11:45. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, a declarat secretarul șef al Ministerului Afacerilor Interne, Petar Todorov, în cadrul unui briefing.

Circumstanțele sunt în curs de clarificare, la fața locului s-au deplasat angajați ai Direcției Generale „Poliția Națională”, reprezentanți ai jandarmeriei, Direcția Principală „Combaterea Crimei Organizate”. A fost format un comandament cu toate serviciile.

„Bomba era clar menită să ucidă. Nu a fost destinată să intimideze, nu au fost artificii”, a declarat Borislav Sarafov, procuror adjunct şi director al Serviciului Naţional de Investigaţii.

Acesta a mai spus că dispozitivul conţinea circa trei kilograme de explozibil.

Citește și Bulgaria sistează importul a peste 20 de tipuri de produse alimentare ce provin din Ucraina. Și Comisia Europeană va interzice cinci tipuri de alimente din țara afectată de război!

Ivan Gheșev
Ivan Gheșev

Un al doilea dispozitiv exploziv a fost găsit, a anunțat Televiziunea Națională Bulgară

Televiziunea Națională Bulgară a anunțat, în urmă cu puțin timp, că autoritățile au găsit un al doilea dispozitiv exploziv. Acesta a fost plasat de-a lungul unui traseu pe care trebuia să treacă coloana de mașini a procurorului general al Bulgariei în drumul său spre Turcia.

„Bine că am schimbat mașina în ultimul moment. Noroc că nu au omorât pe cineva! Sunt îngrijorat pentru copii, erau foarte speriați.”,  a spus Ivan Gheșev, după explozia unui dispozitiv la trecerea maşinii sale oficiale.

Procurorul general al Bulgariei călătorea împreună cu soția și cele două fiice ale sale.

Citește și Discuții intense cu privire la aderarea României la Schengen. România și Bulgaria, aliate pentru un scop comun: „Există şanse mult mai mari de succes”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...