Jucătoarea de tenis chineză dată dispărută de o întreagă planetă neagă acuzațiile împotriva oficialului din China

Beatrice Dumitru 07.02.2022, 12:58
Jucătoarea de tenis chineză dată dispărută de o întreagă planetă neagă acuzațiile împotriva oficialului din China

Jucătoarea chineză de tenis Peng Shuai a declanșat un imens scandal internațional în noimebrie 2021, după ce a postat pe rețele de socializare un mesaj în care dădea de înțeles că a fost agresată sexul de un fost vicepremier al Chinei. Ea a declarat că postarea a provocat o „uriaşă neînţelegere”.

Declarația lui Peng Shuai

Situația lui Peng Shuai, care a participat de trei ori la Jocuruile Olimpice, a devenit un motiv de îngrijorare la nivel mondial atunci când a scris pe rețelele de socializare că un fost vicepremier chinez, Zhang Gaoli, a agresat-o sexual în trecut. Într-un interviu pentru ziarul francez L’Equipe, Peng a negat că ar fi făcut astfel de acuzații.

Jucătoarea chineză de tenis Peng Shuai a negat că a acuzat vreodată pe cineva de agresiune sexuală, adăugând că ea a decis să șteargă postarea de pe rețelele de socializare în care vorbea despre acest lucru,  în noiembrie 2021, relatează Reuters.

Tenismena chineză dată dispărută de o întreagă planetă neagă acuzațiile împotriva oficialului din China
Peng Shuai a declanșat un scandal internațional.

În textul pe care l-am putut vedea în Europa, ați acuzat pe cineva de agresiune sexuală. Ce ați scris cu adevărat? Nu înțelegem”, a întrebat ziaristul de la L’Equipe.

Agresiunea sexuală? Nu am spus niciodată că cineva m-a agresat sexual în vreun fel„, a răspuns Peng, fără a detalia.

„Postarea a provocat o uriașă neînțelegere”

De ce a trebuit să te întorci la mine, să mă duci la tine acasă și să mă forțezi să fac sex cu tine? Da, nu aveam nicio dovadă și pur și simplu era imposibil să adun dovezi. Nu am cuvinte să spun cât de dezgustată am fost și de câte ori m-am întrebat dacă mai sunt om”, scria în postarea lui Peng, ștearsă ulterior de pe Webo, rețeaua socială a Chinei.

După această postare, tenismena a dispărut din viața publică, iar Peng a declarat pentru ziarul francez că mesajul ei de pe rețeaua de socializare a provocat o „uriașă neînțelegere”. Ea a mai spus că nu a fost conștientă de îngrijorările exprimate de comunitatea internațională, cum ar fi utilizarea hashtag-ului #WhereIsPengShuai pe rețelele de socializare de către unele dintre cele mai bune jucătoare de tenis din lume, inclusiv Serena Williams și Naomi Osaka, deoarece ea nu a urmărit prea mult presa din străinătate.

Postarea a determinat WTA să suspende turneele din China și a provocat un protest internațional cu privire la siguranța lui Peng. Discuțiile despre acest scandal au fost cenzurate în spațiul cibernetic strict controlat al Chinei, iar căutările cu numele lui Peng pe Twitter Weibo nu arate rezultate recente.

Peng Shuai (35 ani) a câștigat două turnee de Grand Slam la dublu la Wimbledon și la Roland Garros.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...