Temperaturile scad şi mai mult. Prognoza meteo până la final de săptămână

Nicu Stan 22.09.2021, 09:07
Temperaturile scad şi mai mult. Prognoza meteo până la final de săptămână

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie anunță că temperaturile vor continua să scadă în următoarele zile și vor fi cu 10 grade Celsius mai puțin față de normalul acestei perioade. Luni noapte a nins pe Transfăgărășan, una dintre cele mai frumoase șosele din țara noastră.

Prognoza meteo ANM. Temperaturile scad și mai mult. La munte se va depune strat de zăpadă

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au vești proaste pentru români. Temperaturile continuă să scadă zilele viitoare, astfel că se vor înregistra cu 10 grade Celsius mai puțin decât ar fi normal.

De altfel, alaltăieri noapte pe Transfăgărășan a nins. Astfel, drumarii au fost nevoiți să intervină cu material antiderapant pentru a nu pune în pericol viața turiștilor care au ajuns în zonă.

A nins luni noapte pe Transfagarasan
A nins luni noapte pe Transfagarasan

Vreme deosebit de rece

”Cel puțin până vineri, vom vorbi de o vreme deosebit de rece în multe zone, dar mai ales în nord-vest și centru, unde în următoarele 2 zile vor fi temperaturi maxime de 10 grade, ceea ce înseamnă că temperaturile vor fi și cu 10 grade mai mici față de mediile multianuale.

O vreme deosebit de rece și la munte. În această dimineață a fost lapoviță la Bâlea, temperaturi a scăzut la -4 grade. Mâine așteptăm ca un sistem frontal să abordeze nord vest, iar aria precipitațiilor să fie în extindere, deși slabe cantitativ.

La munte va ninge

La munte vor fi si ninsori sau chiar lapoviță. Mai ales în Carpatii Meridionali, la peste 1.700 metri, vor fi ninsori și lapoviță și așteptăm să se depună un strat de zăpadă pe creste, unde și vântul va avea rafale de 70 km/h. Vânt și în restul țării, dar mai slab, în est și sud și extremități de sud vest, rafale de 50 km”, a declarat Mihai Huștiu, meteorolog ANM.

Prognoza meteo ANM pentru 22 septembrie 2021

Vreme rece pentru această dată, chiar deosebit de rece în special în nord-vest și centrul teritoriului. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua slab în Maramureș, Transilvania, precum și în cea mai mare parte a Moldovei. Local va ploua în Crișana și Banat și izolat în rest.

De asemenea, la munte, în general la altitudini mai mari de 1700 m, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, moderate cantitativ pe crestele Carpaților Meridionali, 10-15 litri pe metrul pătrat, astfel că pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă.

Spre seară precipitațiile se restrâng

Seara și noaptea, aria precipitațiilor se va restrânge treptat, iar cerul va deveni variabil în vestul și sud-vestul țării. În plus, vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, temporar cu viteze de peste 60-70 de kilometri la oră, iar local în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest.

Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 18 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 10 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe