Temperaturile o iau razna în România. E știrea dimineții, meteorologii au lansat avertizarea

Ana Anitoiu 08.02.2023, 12:10
Temperaturile o iau razna în România. E știrea dimineții, meteorologii au lansat avertizarea

Temperaturile o iau razna în România. Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au lansat o avertizare de Cod galben de ger pentru zone din 13 județe, precizând până la cât vor scădea temperaturile.

Județele vizate de Codul galben de ger

Conform ANM, Codul galben de ger este valabil începând de miercuri, 8 februarie, până vineri, 11 februarie, în următoarele județe: Botoşani, Iaşi, Vaslui, Suceava, Neamţ, Bacău, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş. Harghita, Covasna, Sibiu şi Braşov.

„În cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureșului și Moldovei, vremea va fi deosebit de rece, mai ales noaptea și dimineața va fi ger, iar temperaturile minime se vor situa în general între -25 și -18 grade.

Notă: Nopțile și diminețile vor fi local geroase și în restul țării, astfel că temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -18 și -8 grade”, a transmis ANM.

Temperaturile o iau razna în România. E știrea dimineții, meteorologii au lansat avertizarea
Cod galben de ger. Foto: ANM

Cum va fi vremea în București

ANM a emis o prognoză meteo specială pentru București. Aceasta arată că, în intervalul 8 februarie, ora 10:00 – 11 februarie, ora 10:00, vremea va fi rece, geroasă în timpul nopţilor şi dimineţilor.

Meteorologii au precizat că temperaturile maxime în Capitală, în perioada menționată, vor fi cuprinse între de 0 şi 4 grade Celsius, iar cele minime între -8 şi -6 grade Celsius, mai coborâte în zona periurbană, până în jurul valorii de -10 grade Celsius.

„Cerul va prezenta înnorări pe parcursul zilei de miercuri, când trecător va mai ninge slab, apoi va deveni mai mult senin. De asemenea, vântul va sufla slab şi moderat”, a mai transmis Administrația Națională de Meteorologie.

Cum va fi vremea la munte în următoarea perioadă

Conform prognozei meteo pentru perioada 6 – 19 februarie, la munte, valul de frig persistent de la începutul intervalului va aduce temperaturi sub pragul gerului mai ales în cursul nopților. Vor fi valori maxime de -12…-8 grade și minime de -20…-14 grade, în medie.

Începând cu data de 11 februarie, vremea va începe să se încălzească. Acest proces de încălzire se va resimți la început în special la valorile diurne, determinând un regim termic apropiat de normal, iar la mijlocul lunii februarie chiar ușor peste cel specific perioadei.

În primele zile ale intervalului menționat și în jurul datei de 12 februarie va ninge în general slab, pe spații mici, iar probabilitatea pentru precipitații locale va crește la finalul intervalului.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...