Temperaturi la limita caniculei în România. Regiunea în care vremea o ia complet razna zilele următoare

Stan Filon 26.09.2022, 13:46
Temperaturi la limita caniculei în România. Regiunea în care vremea o ia complet razna zilele următoare

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele zile. Astfel, am aflat că vremea ține cu românii, îngroziți de faptul că ar trebui să pornească centrala pentru a se încălzi. Meteorologii vin cu vești bune și spun că frigul din ultimele zile va părăsi țara noastră, iar temperaturile ridicate își vor face din nou apariția. Vedeți în rândurile de mai jos unde vor fi chiar și 30 de grade Celsius!

Temperaturi la limita caniculei în România

Așadar, Administrația Națională de Meteorologie vine cu vești bune. Prognoza meteo anunță temperaturi ridicate, chiar dacă vor cădea ploi în mai multe regiuni din țară. Cu toate acestea, în Lunca Dunării se vor înregistra maxime de 30 grade Celsius.

Luni, 26 septembrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va continua să se încălzească în estul şi sud-estul ţării, unde va deveni caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie. Și în celelalte regiuni valorile termice vor fi în general comparabile cu cele din intervalul precedent şi apropiate de mediile multianuale.

Temperaturi la limita caniculei in Romania
Temperaturi la limita caniculei in Romania

Ploile vor cuprinde aproape toată țara

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în Maramureş, Crişana, nordul Transilvaniei şi al Moldovei, unde se vor semnala averse. Seara şi noaptea aria de ploi se va extinde dinspre sud-vest şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Excepţie va face sud-estul teritoriului unde cerul se va menţine variabil, iar ploile vor fi posibile doar izolat. Trecător şi pe alocuri se vor semnala descărcări electrice, iar mai ales în jumătatea vestică, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari unde rafalele vor depăşi 70 km/h, iar local şi temporar şi în vest şi sud-est. Maximele vor fi cuprinse în general între 20 şi 29 grade Celsius, iar minimele se vor situa între 9 şi 19 grade Celsius.

Bucureștenii vor avea și ei parte de vreme bună. Temperaturile vor fi în creștere și va deveni chiar cald, pentru această perioadă din calendar. Noaptea va creşte însă probabilitatea pentru ploi slabe de scurtă durată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 12 și 14 grade Celsius.

Vremea marți, 27 septembrie

Meteorologii anunță pentru ziua de marţi, 27 septembrie, vreme în general instabilă. Cu toate acestea, va fi deosebit de cald în Bărăgan. Cerul va avea înnorări şi pe arii extinse vor fi averse, însoţite pe alocuri, cu precădere în sud şi sud-vest, de descărcări electrice. În regiunile vestice şi în zonele montane se vor înregistra cantităţi de apă însemnate şi izolat vor fi condiţii de grindină. În sud-estul ţării, ploile vor fi mai frecvente în cursul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, la altitudini mari şi izolat în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor situa în jurul celor normale în jumătatea de nord-vest şi vor caracteriza o vreme caldă în celelalte zone, chiar deosebit de caldă în sud-est. Maximele vor fi cuprinse între 16 grade Celsius în nordul extrem al Moldovei şi 30 grade Celsius în sud-estul Munteniei şi vestul Dobrogei. Minimele termice se vor încadra în general între 9 şi 19 grade Celsius.

Bucureștenii vor bucura și marți de temperaturi ridicate, dar vremea va fi instabilă. Cerul va avea înnorări şi temporar, cu precădere în a doua parte a zilei, vor fi averse şi posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va încadra între 26 și 28 grade Celsius, iar cea minimă va avea valori cuprinse între 12 și 15 grade Celsius.

Temperaturi de 30 de grade Celsius, miercuri, 28 septembrie

Ziua de miercuri, 28 septembrie, aduce vreme în general instabilă în toată țara, însă în sud-estul țării se anunță tot temperaturi foarte ridicate. În vest şi în nord-vest vremea va deveni local răcoroasă, iar în restul teritoriului – cu precădere în est şi în sud-est – valorile termice se vor situa cu mult peste cele obişnuite în ultima decadă a lunii septembrie, cu maxime ce se vor încadra între 16 grade Celsius în Dealurile de Vest şi în Maramureş şi 30 grade Celsius în Bărăgan şi Podişul Dobrogei.

Meteorologii anunță că temperaturile minime, mai scăzute decât în noaptea precedentă în toată ţara, vor fi cuprinse în general între 4 şi 14 grade Celsius. Izolat, își va face apariția și ceața.

În Capitală, valorile termice diurne vor continua să se situeze peste cele specifice la sfârşitul lunii septembrie. Cerul va fi temporar noros ziua când vor mai fi averse în general slabe, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în special în prima parte a intervalului, iar maximele vor ajunge la 27 grade Celsius, pe când minimele vor scădea până la 8-10 grade Celsius.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...