Temperaturi de peste 20 de grade în România. Vremea o ia razna din nou

Ioana Bucur 19.10.2021, 22:32
Temperaturi de peste 20 de grade în România. Vremea o ia razna din nou

După maratonul de ploi și temperaturi scăzute din ultimele zile, vremea are o nouă surpriză pentru România. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) anunță temperaturi de peste 20 de grade Celsius în următoarea perioadă.

Vremea se schimbă radical. Cum arată prognoza pentru următoarele zile

Avem parte de o toamnă imprevizibilă. După mai multe zile în care aproape toată țara a stat sub semnul codurilor portocalii și galbene de vreme rea, cu temperaturi mai mici decât media pentru această perioadă a anului și cantități însemnate de ploi, meteorologii anunță schimbări importante.

Elena Mateescu, directorul ANM, a anunțat că a doua jumătate a acestei săptămâni va aduce o încălzire semnificativă, termometrele ajungând să arate valori peste cele normale. Astfel, începând de miercuri, joi și vineri, este posibil să consemnăm 22 chiar 23 de grade Celsius în regiunile extracarpatice.

„Și valorile minime vor înregistra de la o zi la alta valori în creștere. Dacă în această dimineață am avut minus – 3 până la + 8 grade, cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei, de la o zi la alta și minimele vor mai crește, astfel încât să consemnăm valori între 3 până la 12 grade”, a spus directorul ANM, la Antena 3.

Vremea se încălzește și în București, unde temperaturile vor atinge 22 de grade Celsius. Miercuri vor fi 20 de grade, iar joi, vineri putem avea chiar 23 de grade în partea de Vest, Sud-Vest, în Sud și Sud-Est.

„Sfârșitul de săptămână va aduce însă o schimbare. Din nou o masă de aer rece va aborda zona țării noastre, astfel încât valorile termice să se situeze în jurul mediei climatologice specifice perioadei, cu maxime de 11-18 grade Celsius”, a precizat specialistul.

Temperaturi de peste 20 de grade în România. Vremea o ia razna din nou

Vremea bună amână închiderea Transfăgărășanului

Închiderea circulaţiei pe DN 7C – Transfăgărăşan, care era programată miercuri, a fost amânată, întrucât condiţiile meteorologice permit acest lucru, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Comisia de Revizuire Specială din cadrul CNAIR care s-a întrunit pentru analiza închiderii circulaţiei pe Transfăgărăşan a luat decizia amânării termenului de 20 octombrie, având în vedere condiţiile meteorologice favorabile din prezent. Normativul privind circulaţia rutieră pe drumurile montane, DN 7C şi DN 67C, prevede închiderea circulaţiei pe Transfăgărăşan, începând cu data de 20 octombrie”, a transmis, marţi, CNAIR.

În lunile de iarnă, traficul nu este permis pe DN 7C – Transfăgărăşan, între km 104+000 (Piscu Negru) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă), întrucât nu sunt îndeplinite condiţiile de siguranţă.

Totodată, Comisia întrunită pentru analiza viabilităţii circulaţiei pe DN 67C (Transalpina), între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 – km 59+800), a decis menţinerea închiderii traficului pentru toate categoriile de autovehicule pe acest tronson de drum montan. Măsura închiderii circulaţiei rutiere pe acest sector a fost luată pentru siguranţa participanţilor la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă.

Urmăriți Impact.ro și pe