Vine căldura în România. Vreme ciudată în 2021, anunțul meteorologilor

Stan Filon, Gabriel Alexandru 15.10.2021, 10:26
Vine căldura în România. Vreme ciudată în 2021, anunțul meteorologilor

Iarna se pare că mai are de așteptat! Deși mulți dintre noi eram convinși că nu vom mai vedea vreme frumoasă anul acesta, vremea ne face o adevărată supriză. Ploile și temperaturile scăzute din ultimele zile vor pleca din România, lăsând locul unei toamne frumoase, cu temperaturi din ce în ce mai ridicate!

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni arată că vine căldura în România

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, iar veștile sunt foarte bune! Vor fi temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, iar ploile vor dispărea și ele.

Potrivit ANM, a doua parte a lunii octombrie și începutul lui noiembrie vor aduce vreme mai caldă decât specificul perioadei. Vremea frumoasă se va instala începând cu data de 18 octombrie și va continua cel puțin până pe data de 14 noiembrie.

Prognoza meteo pentru urmatoarele patru saptamani arata ca vine caldura in Romania
Prognoza meteo pentru urmatoarele patru saptamani arata ca vine caldura in Romania

Prognoza meteo pentru săptămâna 18 – 25 octombrie

Temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. O abatere termică pozitivă se va resimți în zona de nord-est a teritoriului. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele montane.

Săptămâna 25 octombrie – 1 noiembrie

Mediile valorice vor fi unele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile sudvestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 1 – 8 noiembrie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în înreaga țară. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile estice, sudvestice și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 8 – 15 noiembrie

Și spre finalul perioade prognozate mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această această săptămână, pe întreg teritoriul țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...