Temperatura apei mării în săptămâna 27 iulie – 2 august. Cum va fi vremea în Mamaia, Costinești și în Mangalia

Daria Petrescu 27.07.2020, 22:11
Temperatura apei mării în săptămâna 27 iulie – 2 august. Cum va fi vremea în Mamaia, Costinești și în Mangalia

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea pe litoral și ce temperatură va avea apa mării, în perioada 27 iulie-2 august. Vremea va fi în continuare frumoasă. Așa că, în cazul în care nu v-ați organizat vacanța, ar fi bine să profitați de această săptămână. În cazul în care vreți să faceți plajă și să vă bălăciți în mare, trebuie să știți că temperaturile sunt extrem de ridicate. Vor exista zone cu ploi, însă cerul va fi senin în mare parte. Iată ce temperatură va avea apa mării în perioada 27 iulie- 2 august.

Temperaturile rămân ridicate în mai multe zone din țară

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea pe litoral. Apa mării va ajunge până la 26 de grade pe parcursul acestei săptămâni, în Mamaia, Costinești și Mangalia.  Potrivit ANM, vom avea peste 34 de grade, însă variațiile termice nu vor lipsi. Vremea rămâne frumoasă și în luna august, așa că puteți alege ca destinație, litoralul românesc.

Potrivit meteorologilor, vremea va fi caldă, însă variaţiile termice nu vor lipsi şi vor fi însoţite de instabilitate atmosferică accentuate. Acest lucru se va întâmpla  în majoritatea regiunilor, după data de 27 iulie 2020.

Cum va fi vremea pe litoral

Zilele acestea, litoralul românesc este lin de turiști. Cei care se află deja la malul mării sau și-au planificat deja concediul, trebuie să știe că temperatura mării negre va ajunge în toate stațiunile la 27 de grade, în perioada 27 iulie- 2 august.

Vremea va fi frumoasă și în această săptămână
Vremea va fi frumoasă și în această săptămână

Temperaturi peste limite normale, în lunile iulie și august „Iulie este şi mai călduros decât august şi august va fi cel mai secetos. Deci, dacă mai avem ceva şanse de ploaie în iulie, în august nu vom mai avea deloc sau mult mai puţine.

Deci, dacă anul trecut am avut sezon estival de numai o lună de zile, din punct de vedere meteorologic, anul acesta semnalele sunt mult mai bune, va fi un sezon bun pentru turism”, potrivit meteorologilor.

Vremea în țară în luna august

Temperaturile se vor situa usor peste mediile climatologice specifice perioadei, în aproape toate zonele, cu excepția Transilvaniei. Va ploua consistent în zonele subcarpatice din sud și în zona Carpaților Meridionali și de curbură.

Cantitățile de apă vor fi destul de mari în mai multe zone. Astfel că, prima jumătate a lunii august va fi extrem de călduroasă. Temperaturile vor depăși 37 de grade în sudul extrem al țării. Pe litoral, temperaturile vor fi suportabile. Nu vor depăși 32 de grade Celsius. Va ploua consistent în vestul, centrul și nordul țării. Ploile nu sunt deosebit de importante cantitativ.

Urmăriți Impact.ro și pe