Prognoza meteo, joi, 9 iulie 2020. În ce zone din țară se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi. Anunțul meteorologilor

Raluca Juncu 09.07.2020, 08:39
Prognoza meteo, joi, 9 iulie 2020. În ce zone din țară se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi. Anunțul meteorologilor

Vara și-a intrat în totalitate în drepturi, iar disconfortul termic devine din ce în ce mai accentuat. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 9 iulie. Ce se întâmplă cu vremea?

Prognoza meteo pentru joi, 9 iulie 2020

Meteorologii ANM anunță că astăzi vremea va fi frumoasă pe tot teritoriul țării, cu un cer mai mult senin, iar temperaturile vor fi în creștere ușoară față de ziua precedentă.Vântul va sufla slab până la moderat în nordul Carpaților Orientali și mai mult slab în celelalte regiuni.

Maximele termice vor urcă la prânz până spre 22-27 de grade în Transilvania și Maramureș, 26-31 de grade în Banat, Crișana și Oltenia (cu cele mai ridicate valori așteptate în sudul Banatului și al Olteniei) și 24-29 de grade Celsius în Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile centrale și nordice dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, potrivit ANM.

În Capitală, vremea se va menține frumoasă, cu un cel senin de-a lungul întregii zilei. Temperaturile din termometre vor urca până la 28 de grade Celsius, la orele amiezii, când soarele își va arăta puterea.

La munte, vântul se va înteți ușor, însă șansele de precipitații vor fi minime. Valorile de astăzi de pe Valea Prahovei vor fi cuprinse între 12 și 18 grade Celsius. Dacă optați pentru o excursie în Munții Ciucaș, vremea va fi frumoasă până la orele amiezii, după care spre seară există șanse de precipitații, dar slabe cantitativ.

Românii care vor să dea o fugă la mare trebuie să știe că vremea va ține cu ei și se va menține frumoasă tot restul săptămânii. Astăzi, pe litoral va fi un cer senin și un vânt cam insistent. Doar apa mării se va dovedi a fi un pic mai rece, de la 21 la 25 de grade. Temperaturile atmosferice de pe litoral de astăzi vor fi cuprinse între 19 și 26 de grade Celsius, mai transmis meteorologii ANM.

 

Sursa foto: pixabay.com