Țeapa pe care i-a dat-o Giovanni Becali noului antrenor al Barcelonei. Dezvăluiri incredibile făcute de impresar

Marian Cărăvan / 19.08.2020, 17:42
Țeapa pe care i-a dat-o Giovanni Becali noului antrenor al Barcelonei. Dezvăluiri incredibile făcute de impresar

Numirea lui Ronald Koeman în postul de antrenor al echipei Barcelona a scos la iveală și un detaliu mai puțin știut al relației pe care Giovanni Becali o avea cu olandezul.

Giovanni Becali i-a dat țeapă noului antrenor al Barcelonei. Din închisoare!

Giovanni Becali s-a impus în lumea fotbalului în anii 90 și a devenit ușor-ușor un personaj tot mai înfipt pe piața transferurilor. Așa a ajuns să cunoască multe staruri din fotbalul internațional, antrenori sau conducători de club. Printre cei cu care a interacționat s-a numărat și noul antrenor al Barcelonei, Ronald Koeman. Giovanni Becali a povestit cum l-a convins pe olandez să ia un jucător de la Steaua, tranzacția făcându-se pe când impresarul se afla în închisoare, condamnat în „Dosarul Transferurilor”. Dialogul dintre cei doi e halucinant.

Au avut loc două discuții între cei doi, de la telefonul penitenciarului. În prima dintre ele, Ronald Koeman, pe atunci antrenor la Southampton, l-a consolat pe Giovanni Becali pentru situația în care se afla, iar impresarul a trecut direct la subiect, propunându-l pe Florin Gardoș, de la Steaua. „Sună-mă mâine, la aceeași oră și îți dau un răspuns”, i-a spus Koeman.

A doua zi, Giovanni Becali și Ronald Koeman s-au auzit din nou. „Giovanni, care-i prețul?!”, a întrebat Ronald Koeman. „În jur de șase milioane, dar Steaua vrea 7”, a răspuns impresarul, aflat în spatele gratiilor.

Aproape 7 milioane de euro pentru un jucător care nu a confirmat

Giovanni Becali a intermediat transferul, însă totul s-a dovedit mai degrabă o țeapă, pentru că Florin Gardoș nu a confirmat în Premier League.

Transferul s-a făcut pe 6,8 milioane, patru ani, cu un milion salariu pe an. A avut ghinioane, dar a luat patru milioane… El putea să rămână la Steaua pe zece mii! Eu am transferat jucători și am fost la cluburile alea mari. Vă rog să-mi spuneți în următorii zece ani, să ne țină Dumnezeu sănătoși!, dacă vreun manager intră în casele alea în care am intrat eu… E greu să intri în cluburile alea”, a spus Giovanni Becali, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

La 24 de ani cât avea în momentul transferului la Southampton, Florin Gardoș era văzut ca un stoper cu mult potențial. Desele accidentări i-au fost însă fatale, l-au tras în jos și astfel fundașul central a pierdut echipa și nu a mai putut reveni. A revenit însă în campionatul României, mai întâi sub formă de împrumut la Universitatea Craiova, care l-a cumpărat și ulterior l-a împrumutat la Politehnica Iași. Ajuns la 31 de ani, sătmăreanul are o cotă de piață de doar 100.000 de euro. Până la cele 6,8 milioane de euro cu cât a fost vândut la Southampton e cale lungă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI