Schimbări masive la FC Barcelona, după dezastrul cu Bayern. Ce se întâmplă cu starul argentinian Messi

Marian Cărăvan 19.08.2020, 14:49
Schimbări masive la FC Barcelona, după dezastrul cu Bayern. Ce se întâmplă cu starul argentinian Messi

Sunt schimbări masive la FC Barcelona, după dezastrul cu Bayern Munchen din Liga Campionilor. Un 2-8 greu digerabil și o adevărată rușine pentru formația catalană au adus schimbări pe Camp Nou.

FC Barcelona trece prin schimbări masive după dezastrul cu Bayern Munchen din Liga Campionilor

Antrenorul și directorul sportiv al Barcelonei au fost schimbați de conducerea clubului catalan. După mai mulți ani, a revenit „acasă”, acum în postura de antrenor, fostul mare internațional olandez Ronald Koeman. Fost jucător al Barcelonei, Ronald Koeman a cucerit alături de formația catalană Cupa Campionilor Europeni în 1992, în finala cu Sampdoria. A marcat atunci unicul gol al finalei, din lovitură liberă. A fost pentru ultima oară când cea mai tare competiție intercluburi din Europa s-a mai numit așa, din sezonul următor (1992/1993) trecându-se pe formatul UEFA Champions League.

„Bine ai venit acasă, Ronald Koeman!”, se arată în postarea catalanilor prin care anunțau numirea noului antrenor, care a semnat miercuri. Olandezul revine la Barcelona, acum ca antrenor, după un sezon în care echipa blaugrana nu a câștigat niciun trofeu, lucru care nu s-a mai întâmplat de 12 ani. El îi succede în funcție lui Quique Setien, cel care preluase postul în 13 ianuarie, după demiterea lui Ernesto Valverde. Ronald Koeman a jucat pentru Barcelona între 1989 și 1995, marcând 88 de goluri în 264 de meciuri.

Lionel Messi rămâne la Barcelona. „E netransferabil!”

Evident că imediat după dezastrul din Liga Campionilor, care venea la scurt timp după ce Barcelona pierduse titlul în dauna marii rivale Real Madrid, s-a pus problema dacă starul argentinian Lionel Messi va mai rămâne la catalani. Mai ales că era unul dintre jucătorii care luaseră atitudine după sezonul dezastruos pe care l-a travsersat gruparea de pe Camp Nou. Totodată, apăruseră și zvonuri conform cărora Messi ar urma să plece în Premier League, la Manchester City.

Președintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, a lămurit însă lucrurile.

Cine este netransferabil? Leo Messi. El ştie asta. Este cel mai bun jucător din lume. În aceeaşi situaţie sunt Ter Stegen, Semedo, De Jong, Lenglet, Dembele. Chiar şi Griezmann.

Am vorbit cu Koeman, iar Messi este stâlpul proiectului său. Are contract până în 2021, vorbesc mult cu Leo şi cu tatăl lui. Este numărul 1! Nu există niciun dubiu că proiectul lui Koeman îl va avea şi pe Messi”, a declarat oficialul catalan.

Urmăriți Impact.ro și pe