Taxă nouă pentru bucureștenii din Sectorul 4. Ce se va întâmpla la parcări, Primăria a hotărât

Ana Anitoiu 12.08.2021, 20:53
Taxă nouă pentru bucureștenii din Sectorul 4. Ce se va întâmpla la parcări, Primăria a hotărât

Bucureștenii din Sectorul 4 al Capitalei vor avea de plătit o nouă taxă. Primăria a hotărât ca unele dintre locurile de parcare să intre în regim de tarifare. Se vor percepe două prețuri, în funcție de zonă, într-un anumit interval orar.

Ce parcări vor trebui să fie plătite în Sectorul 4. Care vor fi tarifele

Conform anunțului Primăriei Sectorului 4 din București, este vorba despre parcările aflate pe bulevardele din acest sector. Vor exista două zone – una marcată cu verde și cealaltă cu galben, în funcție de care se vor percepe tarife diferite: un leu pentru două ore, respectiv 2 lei pentru o oră.

Mai exact, conform hotărârilor Consiliului Local al Sectorului 4, zonele galbene vor fi cele în care parcările de pe bulevardele din acest sector al Capitalei se află în puncte de interes unde există spitale, farmacii, bănci sau sedii ale unor instituții publice. Zonele verzi vor fi cele în care fluxul de maşini este unul redus.

Taxa noua pentru bucurestenii din Sectorul 4. Ce se va intampla la parcari
Bancnote scoase dintr-un portofel

De când se va percepe noua taxă în Sectorul 4 din București

Conform Primăriei Sectorului 4 din București, noua taxă, în cele două variante ale ei, se va percepe începând din data de 23 august. Astfel, în mai puțin de două săptămâni, șoferii care vor parca pe bulevardele din această zonă a Capitalei vor trebui să fie atenți la noile reguli

Șoferii care nu vor respecta noile reguli referitoare la parcare în Sectorul 4 al Capitalei se vor putea trezi cu o surpriză neplăcută. Angajații Direcţiei Mobilitate Urbană vor putea bloca roţile mașinilor, pe cheltuiala conducătorilor auto.

Atenție! Intervalul în care se vor percepe taxele pentru locurile de parcare galbene și cele verzi va fi de luni până duminică, între orele 8:00 și 18:00. În afara acestor ore, șoferii vor putea parca gratuit. Plata parcării se va putea face prin SMS la numărul 7424 sau folosind aplicaţia Primăria Sectorului 4.

Unde vor ajunge banii strânși din noua taxă în Sectorul 4

Potrivit reprezentanților Primăriei, banii strânși din noua taxă în Sectorul 4 vor fi investiți în amenajarea unor alte parcări, precum cele din strada Pridvorului, din zona Piaţa Sudului ori cea aflată în zona străzii Tulnici.

Astfel, toate locurile de parcare aflate pe bulevardele Constantin Brâncoveanu, Şoseaua Giurgiului, Alexandru Obregia, Şoseaua Berceni, Tineretului, Iriceanu, Străduinţei şi Luică vor fi marcate cu galben sau cu verde.

Conducătorii auto vor fi informați cu privire la regimul de tarifare pentru locurile de parcare prin intermediul unor pancarte ce vor fi montate în zonele respective.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...