Taxa de Pod Fetești. Unde se plătește, ce amenzi riști și unde trimiți SMS

Stefan Daniel 09.07.2019, 15:33
Taxa de Pod Fetești. Unde se plătește, ce amenzi riști și unde trimiți SMS

Taxa de Pod Fetești. Niciun drum la mare nu se face fără să plătești această taxă. În rândurile următoare o să-ți spun care sunt cele mai simple modalități de plată și ce amendă riști dacă nu o faci. Taxa este obligatorie și încearcă să copieze modul în care este administrată infrastructura din alte state europene. Diferența este că în acele state, taxele recoltate de la cetățeni chiar sunt folosite în mod inteligent și în scopul pentru care sunt percepute.

Cu cât o să-ți placă să circuli mai mult cu mașina personală, cu atât o să fii obligat să plătești mai multe taxe. În Europa, devine tot mai puțin rentabil să ai mașină, iar România începe să se alăture statelor care mai mult descurajează mersul cu mașina decât să contribuie la bunăstarea cetățenilor.

Dacă vrei să petreci vacanța pe litoralul românesc, trebuie să știi ce taxa se plătește la Pod Fetești și cum o poți plăti cu cât mai puține bătăi de cap și stat inutil la cozi interminabile.

Taxa de Pod Fetești: ce tarife sunt, în funcție de mașina pe care o conduci

Taxa de Pod Fetești. Unde se plătește, ce amenzi riști și unde trimiți SMS
Tariful diferă în funcție de masa totală a mașinii și de numărul de treceri

Taxa de pod diferă în funcție de capacitatea totală a mașinii pe care o deții. Dacă n-ai mai trecut până acum prin această situație, stai liniștit, nu te pune nimeni să te urci cu mașina pe un cântar. Masele automobilelor sunt destul de standardizate și se grupează pe categorii și/sau număr de locuri pentru pasageri.

La Pod Fetești, sunt luate în considerare patru categorii principale de automobile și la fiecare se percepe o taxă diferită. De asemenea, fiecare categorie în parte are un tarif diferit, în funcție de numărul de treceri:

Categoria 1 – Autoturisme cu masa totală mai mică sau egală cu 3,5 tone:

 • Pentru o singură trecere: 13 lei
 • Pentru două treceri: 26 lei
 • Pentru 20 de treceri: 208 lei

Categoria 2 – Automobile cu masa totală de peste 3,5 tone, dar nu mai grele de 12 tone și cu nouă, până la 23 de locuri:

 • Pentru o singură trecere: 47 lei
 • Pentru două treceri: 94 lei
 • Pentru 20 de treceri: 818 lei

Categoria 3 – Automobile cu masa mai mare sau egală cu 12 tone, maximum trei axe și cu peste 23 de locuri (în cazul autobuzelor):

 • Pentru o singură trecere: 64 lei
 • Pentru două treceri: 128 lei
 • Pentru 20 de treceri: 1.114 lei

Categoria 4 – Automobile cu masa mai mare sau egală cu 12 tone, cu minimum patru axe (TIR-urile):

 • Pentru o singură trecere: 91 lei
 • Pentru două treceri: 182 lei
 • Pentru 20 de treceri: 1.584

Amenzi:

Amenzile în cazul neachitării taxei diferă în funcție de categorie, dar nu și în funcție de numărul de treceri. Fie că ai vrut să treci o dată sau de 20 de ori și n-ai plătit taxa, ești sancționat cu aceeași amendă după cum urmează:

 • Categoria 1 – 130 lei
 • Categoria 2 – 470 lei
 • Categoria 3 – 640 lei
 • Categoria 4 – 910 lei

Taxa de Pod Fetești. Unde se plătește, ce amenzi riști și unde trimiți SMS

Taxa de Pod Fetești: unde o achiți

Taxa de Pod Fetești poate fi achitată prin trei modalități. Două dintre ele sunt mai simple și nu presupun așteptatul la coadă. Asta înseamnă că o poți achita înainte să treci, dar și după ce ai trecut.

Prin SMS

Taxa poate fi plătită prin SMS la numărul 7577, în care trebuie să trimiți numărul de înmatriculare scris legat fără spații sau cratime (linii) urmat de un spațiu și numărul categoriei tarifare a autovehiculului (1 este pentru autoturisme și autovehicule sub 3,5 tone și cel mult 8 locuri).ț Nu ești, însă, taxat imediat, ci doar după ce confirmi numărul tău de telefon printr-un alt SMS, cu textul DA.

Online

O altă metodă de achitare este online, accesând acest link.

La benzinărie

Taxa mai poate fi achitată și la benzinăriile autorizate, dacă nu ai încredere sau nu ești obișnuit cu plățile prin telefon sau online. Vezi AICI lista cu benzinăriile autorizate.

Direct la pod

O poți plăti și clasic, atunci când ajungi la pod, dar te anunț că o să stai la coadă, mai ales în perioada verii.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe