Gheorghe Tadici, înjurături și umilințe pentru handbalistele lui în timpul meciului. ”Dobitoacele dracului”. Camerele au surprins tot

Andrei Cezar, Alexandra Chiric 31.08.2021, 13:03
Gheorghe Tadici, înjurături și umilințe pentru handbalistele lui în timpul meciului. ”Dobitoacele dracului”. Camerele au surprins tot

Limbaj halucinant la un meci de handbal din Cupa României. Gheorghe Tadici (69 de ani), unul dintre cei mai vulcanici antrenori Liga Națională, și-a înjurat propriile eleve ca la ușa cortului. Totul s-a petrecut în timpul unui time-out din meciul dintre HC Zalău, echipa antrenată de Tadici și Rapid.

Gheorghe Tadici, jigniri și umilințe în timpul meciului, pentru handbalistele sale

Duminică HC Zalău a disputat meciul pentru locul 3 în Cupa României, contra Rapidului. Chiar dacă elevele sale au câștigat partida cu scorul de  26-24, Gheorghe Tadici a oferit un moment halucinant. În prima repriză, la scorul de 10-9 pentru HC Zalău, Tadici a avut o ieșire suburbană la adresa jucătoarelor sale.

În imaginile postate de Handbal România pe Facebook, se poate vedea comportamentul reprobabil al lui Ghorghe Tadici față de handbalistele de la HC Zalău. Acesta le înjură pe jucătoare, folosind sintagme precum „’te-n p***a mă-tii”, „dobitoacele dracu’” și „să vă ia dracu’”.

Libajul lui Tadici a produs revoltă și în rândul celor care au urmărit imaginile. Internauții și-au manifestat dezacordul total față de comportamentul antrenorului.

„Vina e în ordinea asta: 1 – jucătoarele ca accepta un asemenea limbaj (dar dacă au contract în care nu e stipulat vocabularul vulgar și cuvinte jignitoare… nu au ce face. 2 – conducerea, ca permite, dar dacă au rezultate îi doare la “basca”. Este cunoscut comportamentul d-lui Tadici, iar pe vremea când era la Oltchim fetele au reușit îndepărtarea lui”

„Îmi este greu să cred că mai stă în lumea handbalului! Îți face greață numai când îl auzi cum vorbește, ce sa mai zicem de faptul ca trebuie suportat la o echipă”

„Sper că oficialii clubului și ai federației vor face ceva în acest sens și-l vor sancționa pe acest sinistru personaj”

„Ar trebui suspendat pe termen nelimitat. Federația să se sesizeze și să ia măsuri…”, au fost doar câteva dintre mesajele transmise de internauți.

Vezi VIDEO aici.

În cele din urmă, HC Zalău a oferit surpriza zilei și a învins-o pe Rapid cu 26-24 și a câștigat bronzul. Formația din Giulești are în componența sa patru vicecampioane mondiale, dar și multe alte vedete.

În timpul partidei au avut loc și alte momente tensionate. În prim-plan a fost tot Ghorghe Tadici. În minutul 59, cel mai experimentat antrenor din Liga Națională la handbal a avut ieșire nervoasă la adresa aritrilor și văzut cartonașul roșu.

Gheorghe Tadici, injuraturi si umilinte pentru handbalistele lui in timpul meciului. ”Dobitoacele dracului”. Camerele au surprins tot
Gheorghe Tadici, injuraturi si umilinte pentru handbalistele lui in timpul meciului. ”Dobitoacele dracului”. Camerele au surprins tot

Tadici, comportament răzbunător față de elvele sale. Ce i-a făcut unei foste handbaliste pentru că nu a dorit să semnze prelungirea contractului

De altfel, Gheorghe Tadici este recunoscut în lumea sportului pentru ieșirile sale nevroase din timpul partidelor. De-a lungul timpului, a fost surprins de mai multe ori adresând cuvinte jignitoare la adresa propriilor jucătoare. În plus, acesta avea un comportament umilitor cu jucătoarele și în afara terenului.

Un astfel de episod a fost povestit în 2011 de fosta componentă de la HC Zalău, Adriana Holhos. Din cauza faptului că jucătoarea nu a dorit să își prelungească înțelegerea cu echipa sălăjeană, a fost supusă unor experiențe traumatizante de către antrenorul ei.

Holhos a povestit cum, în urma unei accidentări care a ținut-o în afara terenului două luni, Tadici a sancționat-o cu 40% din salariu. Jucătoarea a depus memoriu la Federație, iar în cele din urmă a câștigat litigiul. Furios din cale afară, antrenorul a rupt unilateral contractul juctoarei fără să o anunțe și, drept pedeapsă, în preavizul de 15 zile a obligat-o să vină la birou câte patru ore pe zi îndeplinind sarcinile unei secretare.

Din momentul în care am ajuns in Zalau, după memoriul făcut la București, nu m-a mai lăsat să mă antrenez, mă trimitea în tribune să mă încalzesc, mă trimitea în alta parte, separat de colegele mele. Am renunțat la preaviz, pentru că doream să îmi găsesc o alta echipă și nu aveam posibilitatea să ies din orasș dacă trebuia sa merg zi de zi la serviciu. Așa am depus o plangere la Tribunalul din Zalau.

(…) A folosit această accidentare pentru a motiva de ce nu mă bagă, ca sunt nerefacută. Eu de fapt m-am refacut în decurs de doua luni și dorința mea era să joc la potențial maxim până la sfârșitul contractului, să-mi fac datoria față de echipă.

În ultimii ani am fost golgetera echipei si el avea intenția să scad în valoare, ca să nu mai am posibilitatea să merg la alte formații și să fiu forțată să semnez în continuare cu Zalău.”, a decalarat Adriana Holhos.

Urmăriți Impact.ro și pe