Tatăl Andreei Bălan e gata să pună mâna pe un milion de euro. Săndel Bălan a câștigat un proces după mulți ani (Exclusiv)

Badea Violeta 23.11.2022, 09:05

Impresarul și compozitorul Săndel Bălan, tatăl Andreei Bălan, s-a lupta mult timp în instanță pentru a reuși să câștige un proces extrem de important. Bărbatul ar putea să primească nu mai puțin de un milion de euro, după ce judecătorii i-au dat câștig de cauză. Iată ce are de gând să facă cu banii!

Săndel Bălan exultă. Victorie în instanţă după 23 de ani de procese

În urmă cu 23 de ani, tatăl Andreei Bălan a fost acuzat că hit-ul său, „Moșule, ce tânăr ești!”, ar fi, de fapt, un plagiat după melodia unui compozitor grec.

De atunci, Săndel Bălan se tot judecă cu Uniunea Compozitorilor. Bărbatul dorește cu orice preț să-și recupereze banii din drepturile de autor ale melodiei care a făcut furori. După îndelungi procese şi tergiversări, tatăl Andreei Bălan a obţinut câştig de cauză, iar acum îşi aşteaptă banii.

„Aștept drepturile de autor. A fost procesul, mi s-a dat dreptate, nu este plagiat, e piesa mea, mi s-au mai cerut niște hârtii. Nu s-a încheiat toată povestea.

Eu am demonstrat atunci, l-au găsit pe acest grec, omul a zis că nu seamănă niciun acord, e asemănare doar de stil, doar dacă 8 măsuri sunt la fel e plagiat, la mine nu era niciuna, m-am dus cu partitura.

Estimarea inițială a fost de două milioane de euro, piesa mea a fost difuzată în America, în Germania, în toate cluburile, și în Italia era difuzată în draci, în Franța.

Piesa are 23 de ani. Acestea sunt hit-uri adevărate. Am făcut multe piese ”Liberă la mare”, ”Prima iubire”, ”Flori de tei”, piese de piese.

Suma reală ar fi cam peste un milion de euro, s-au colectat bani frumoși, la valoarea difuzărilor în străinătate. Eu cred că, da, mi se vor da acești bani, pentru că există, s-au colectat în fondul comun”, a declarat Săndel Bălan pentru Playtech Știri.

Citește și Săndel Bălan, detalii mai puțin știute despre începuturile Andre. „Vremurile bune de altădată nu se mai întorc”. EXCLUSIV!

Dezvăluirile lui Săndel Bălan, tatăl Andreei Bălan, despre banii trupei Andre
Săndel Bălan, tatăl Andreei Bălan, a obtinut o victorie importanta in instanta

În ce vrea să investească milionul de euro

În cadrul aceluiași interviu, Săndel Bălan a dezvăluit și în ce își dorește să investească banii. Acesta a declarat că are de gând să-și deschidă o școală de muzică în Ploiești.

„Din acești bani aș înființa o școală de muzică, în Ploiești, unde locuiesc, pentru tinerii săraci care nu pot face muzică, aș lucra cu ei, le-aș pune profesori de dicție, canto, atitudine, stiliști, aș forma o echipă pe care aș plăti-o eu.

Dar aș investi și într-o afacere, din care să produc ceva, să mai iasă bani, cred că din construcții, ca să susțin școala de muzică pe termen lung.

Am întâlnit atât de mulți copii talentați care nu au posibilități financiare, i-aș lua și i-aș face vedete!”, a precizat bărbatul pentru aceeași sursă.

Citește și Săndel Bălan, mesaj emoţionant pentru Andreea Bălan, după încheierea divorțului de George Burcea. „O admir” EXCLUSIV!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...