TAROM ia exemplu de la Wizz Air și sare în ajutorul românilor afectaţi de suspendarea curselor Blue Air: „Vom face eforturi intense pentru a identifica soluţii de introducere a unor curse speciale”

Elena Avramescu 07.09.2022, 11:34
TAROM ia exemplu de la Wizz Air și sare în ajutorul românilor afectaţi de suspendarea curselor Blue Air: „Vom face eforturi intense pentru a identifica soluţii de introducere a unor curse speciale”

În cursul zilei de astăzi,  TAROM a anunțat că va face tot posibilul pentru a putea ajuta cetăţenii români afectaţi de suspendarea curselor Blue Air, asta după ce s-a aflat că mai mult de 3.000 de pasageri au fost afectaţi de drastica decizie a companiei aeriene.

TAROM vine în ajutorarea românilor lăsați baltă de Blue Air

„În contextul actual legat de suspendarea zborurilor Companiei Blue Air, TAROM precizează că, deşi se află într-o perioadă cu un program de zbor foarte aglomerat şi un factor de încărcare care utilizează la maximum capacitatea de transport a aeronavelor, va depune toate eforturile necesare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor români afectaţi, care se află momentan blocaţi pe diverse aeroporturi din străinătate”, au declarat reprezentanţii companiei.

În plus, TAROM a hotărât să suplimenteze capacitatea de operare şi chiar va introduce câteva curse speciale în toată această perioadă.

„Vom analiza cu atenţie, şi ca de fiecare dată, vom face eforturi intense pentru a suplimenta capacitatea de operare şi a identifica soluţii de introducere a unor curse speciale în acest context dificil”, transmit reprezentanţii companiei, potrivit Agerpres.

În cursul zilei de marți, Blue Air a anunțat că va suspenda până luni, 12 septembrie, toate cursele programate a pleca de pe aeroporturile din România, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului. Companie spune că se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice.

Românii blocaţi pe aeroporturile din străinătate în urma suspendării zborurilor de către compania aeriană Blue Air sunt rugați să solicite ajutor la secţiile consulare ale ambasadelor României sau prin apelare la numărul de telefon 0040751084537, gestionat de MAE, iar după aceea vor fi aduşi în ţară cu aeronave ale Tarom.

Un principal aeroport din Europa, frecventat des de romani, este suprasaturat
Pasageri ramasi in aeroport

Wizz Air ajută pasagerii Blue Air rămași fără zboruri

După anunțul dat de Blue Air, compania aeriană Wizz Air că oferă bilete la tarife speciale pentru pasagerii care au fost afectați de anularea zborurilor spre și dinspre România. Astfel că aceștia pot cumpăra bilete cu tarife speciale ce pornesc de la 49,99 euro, prețurile fiind valabile pe anumite rute și cu număr limitat de locuri.

Rezervările de bilete pot fi făcute prin intermediul paginii Wizz Air pentru tarife speciale, iar pasagerii pot beneficia de reduceri cu ajutorul primele șase caractere ale codului de rezervare pentru zborurile anulate de Blue Air.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că mai mult de 620 de români afectaţi de anularea zborurilor Blue Air și au solicitat ajutor pentru a reveni în ţară. Cererile au fost făcute din ţări precum Spania, Portugalia, Cehia, Cipru, Grecia, Croația, Israel, Norvegia și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...