Târgul de Crăciun din Sibiu a fost anulat. Era cel mai așteptat și spectaculos târg din România. Ce au declarat organizatorii

Iancu Andreea 02.11.2020, 15:51
Târgul de Crăciun din Sibiu a fost anulat. Era cel mai așteptat și spectaculos târg din România. Ce au declarat organizatorii

Unul dintre cele mai frumoase evenimente din România, organizat cu ocazia sărbătorilor de iarnă, a fost suspendat. Târgul de Crăciun de la Sibiu nu va mai fi ținut, având în vedere contextul epidemiologic actual. Cu toate acestea, organizatorii au pregătit surprize pentru cetățenii din oraș.

Târgul de Crăciun din Sibiu, anulat

Organizatorii celui mai spectaculos târg de Crăciun din România au luat o decizie importantă. Aceștia au anunțat că vor anula anul acesta evenimentul care reunea oamenii din toate colțurile pentru a celebra sărbătoarea Nașterii Domnului. Din fericire, aceștia dezvăluie că dacă situația se va îmbunătății, Târgul de Crăciun ar putea fi organizat.

„Dragii noștri, știm că vă așteptați ca dintr-o zi într-alta să ne vedeți instalând căsuțele în centrul orașului, însă am luat decizia să suspendăm organizarea Târgului de Crăciun. Evoluția pandemiei este îngrijorătoare, și orice risc, cât de mic, trebuie eliminat. Ne-am fi dorit să organizăm evenimentul, să încercăm să salvăm ce se poate măcar din Crăciun în acest an ciudat, iar potrivit reglementărilor în vigoare puteam organiza evenimentul.

Ne-am decis, însă, să eliminăm orice fel de risc, oricât de mic ar fi, în speranța că ne putem aduce contribuția la încetinirea creșterii numărului de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, ceva ce ar trebui să facem cu toții, în această perioadă. Noi suntem pregătiți să organizăm evenimentul, în cazul în care situația se va îmbunătăți vom regândi această decizie, până atunci, aveți grijă de voi”, este mesajul organizatorilor Târgului de Crăciun de la Sibiu.

Ce vor putea admira românii pe străzile din Sibiu

Deși anul acesta nu vor mai fi instalate căsuțele meșteșugarilor, unde suvenirurile inedite erau prezente la tarabe, organizatorii au pregătit alte surprize pentru sibieni. Astfel, atmosfera specială din preajma sărbătorilor nu va fi omisă anul acesta, în ciuda contextului care a dat peste cap viața oamenilor.

Cei care au organizat an de an Târgul de Crăciun din Sibiu au asigurat vizitatorii că atmosfera va fi întreținută de proiecțiile de pe clădirile importante din Piața Mare a orașului. Luminile din centrul Sibiului vor marca sărbătoarea creștină și vor aduce bucurie în sufletul cetățenilor. Din păcate, acesta este primul an în care cel mai așteptat târg de Crăciun din România nu va putea fi organizat, din pricina pandemiei de coronavirus.

Totodată, organizatorii sfătuiesc românii să dea o mână de ajutor autorităților și să respecte măsurile impuse. Masca de protecție și distanțarea socială sunt esențiale pentru a putea trece cu bine peste acest impas cu care se confruntă omenirea la nivel global.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...