Târgoviște va avea două stadioane. Investiția se ridică la 70 de milioane de euro

Daniela Alexandru 07.04.2022, 15:35
Târgoviște va avea două stadioane. Investiția se ridică la 70 de milioane de euro

Orașul Târgoviște va avea două stadioane, dintre care unul va putea găzdui meciurile echipei naționale, ale Ligii I sau pe cele din UEFA Champions League sau UEFA Europa League. Noul stadion, ce se va construi în zona comercială a Dâmbovița Mall, zonă care se află acum în plină dezvoltare, va avea peste 12.000 de locuri și peste 400 de locuri de parcare. Cel de-al doilea stadion este vechiul Eugen Popescu, care se află în reabilitare.

Cât costă noul stadion?

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici de investiții pentru proiectul „Complex Sportiv Stadion Municipal” ce se va realiza la Târgoviște.  Costurile se ridică la 70 de milioane de euro, din care 5 milioane vor fi contribuție a Consiliului Județean Dâmbovița (CJD).

Așa cum le-am explicat tuturor miniștrilor care au avizat acest proiect, stadionul va fi un complex sportiv județean și regional, având în vedere posibilitatea organizării unei multitudini de evenimente sportive, altele decât cele fotbalistice. Pe stadion se vor putea juca meciuri de rugby de nivel național și mondial, dar se pot organiza și competiții de atletism.”, spune, într-o postare pe Facebook, președintele CJD, Corneliu Ștefan.

În plus, președintele CJD anunță că investiția va aduce Târgoviștea pe circuitul internațional al sportului. În cadrul ansamblului vor fi amenajate şi un teren de antrenament şi o parcare publică supraterană, iar, pentru producerea energiei electrice, vor fi instalate sisteme solare.

Noul stadion va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui atât meciurile din Liga I, cât și meciurile din UEFA Europa și UEFA Champions League, dar și meciurile echipei naționale de fotbal. Vă pot spune că stadionul va avea 12.021 locuri, pista de atletism, 434 de locuri de parcare, spații pentru alimentație și comerț. Odată cu finalizarea lucrărilor, județul nostru va putea intra în circuitul sportiv național și european, dar va crea și oportunități de investiții conexe sporturilor care se vor practica pe acest stadion.continuă Corneliu Ștefan.

Urmăriți Impact.ro și pe