Țara unde locuitorii primesc cremă de protecție solară, gratuit. De ce s-a luat această decizie

Raluca Alexe 13.06.2023, 09:08
Țara unde locuitorii primesc cremă de protecție solară, gratuit. De ce s-a luat această decizie

Locuitorii Olandei vor beneficia de protecție solară gratuită în aceast vară, cu scopul de a combate nivelurile record de cancer de piele din țară.

Soluția inovativă pentru combaterea cancerului de piele

Autoritățile din Olanda au decis să vină în ajutorul cetățenilor și să le ofere protecție solară gratuită. Totul ca urmare a cazurilor tot mai multe de cancer de piele din țară. Astfel, vor fi amplasate dozatoare de cremă solară în școli, universități, la festivaluri și în spații publice deschise din întreaga Olandă.

Într-un efort de a pune în mișcare o campanie similară cu cea din Australia, care rulează de zeci de ani modelul „slip, slop, slap”, adică oamenii să își pună o cămașă, să se dea cu cremă și să poarte o pălărie, autoritățile olandeze speră că vor transferma folosirea cremei solare într-un obicei constant al cetățenilor.

Campania a fost lansată la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unui festival din Breda. De finanțarea campaniei se ocupă un spital din Venlo Venray, din apropierea graniței cu Germania. Acesta colaborează cu casele de asigurări de sănătate de stat pentru a furniza crema solară în 120 de școli primare din cât mai multe orașe.

Autoritățile medicale din Olanda au raportat o creștere record a cazurilor de cancer de piele în ultimii ani. Crema solară este cel mai bun protector dovedit împotriva bolii, iar copiii ar trebui să facă din acest gest, de a-și aplica protecție solară mereu când ies afară, până ce va deveni indispensabil, asemenea spălatului pe dinți.

În ultimele două decenii, rata de apariție a cancerului de piele a crescut considerabil. În Germania, numărul deceselor provocate de cancerul de piele a crescut cu 55% față de 2001, potrivit Oficiului Federal de Statistică.

Urmăriți Impact.ro și pe