Țara surpriză în care-și doresc să se mute românii. E la celălalt capăt al lumii, puțini ajung acolo (Studiu)

Ioana Bucur 23.07.2022, 17:19
Țara surpriză în care-și doresc să se mute românii. E la celălalt capăt al lumii, puțini ajung acolo (Studiu)

În ultimii doi ani, pe măsură ce fenomenul muncă de acasă a devenit realitate pentru tot mai mulți angajați, s-a observat că oamenii au început își facă bagajele și să se stabilească în alte colțuri ale planetei. Un studiu recent a dezvăluit care este țara surpriză în care-și doresc să se mute românii. Nu este vorba despre vreun stat european, ci este la celălat capăt al lumii. Puțini au șansa să ajungă acolo chiar și în concediu.

În ce țară doresc românii să se mute

Posibilitatea de a lucra de oriunde în lume este foarte atractivă. Oamenii pot pleca spre țări mai calde, pot explora noi culturi sau își pot crește veniturile.

Dar care sunt statele în care oamenii caută să se mute cel mai mult? Pentru a afla răspunsul, au fost analizate datele de căutare Google pentru fiecare țară din lume pentru termenii de căutare legați de relocare.

Podiumul este ocupat de Canada, Japonia și Spania, potrivit Compare the Market.

Canada este pe primul loc, fiind cea mai căutată destinație de relocare pentru 50 de țări. Este un stat cu o politică deschisă față de imigranți, fiind cunoscut pentru diversitate. De asemenea, se situează în mod regulat pe poziții superioare la capitole precum transparența guvernării, libertățile civile, calitatea vieții, libertatea economică și educația.

Țara surpriză în care-și doresc să se mute românii. E la celălalt capăt al lumii, puțini ajung acolo (Studiu)

Care sunt primele trei poziții din top

Locul al doilea revine Japoniei, care este cea mai căutată destinație de relocare în 31 de țări, inclusiv în România.

Japonia are una dintre cele mai mari speranțe de viață din lume, ceea ce ar putea explica de ce atât de mulți oameni, printre care și românii, caută să se mute acolo. Statul este și lider global în multe industrii, cum ar fi auto, robotică și electronică, ceea ce înseamnă că există o mulțime de oportunități de angajare în aceste sectoare.

Pe locul al treilea este Spania, în special în rândul altor țări din Europa, fiind pe primul loc al căutărilor în 19 state.

Cunoscută pentru clima mediteraneană caldă, Spania este o altă țară care are o îngrijire medicală și o calitate excelentă a vieții. Un alt factor ce îi atrage pe străini este faptul că spaniolii reușesc să creeze un echilibru bun bun între viața profesională și viața privată, beneficiind de o indemnizație de vacanță plătită minimă de 30 de zile pe an.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...