Ţara în care şoferii nu mai au voie să circule duminica. De ce au maşinile interzis pe străzi

Badea Violeta 31.05.2022, 17:21
Ţara în care şoferii nu mai au voie să circule duminica. De ce au maşinile interzis pe străzi

Pentru mulți dintre noi, condusul este o necesitate, mai ales atunci când locuim departe de oraș și trebuie să ne deplasăm la cumpărături sau la locul de muncă. Aproape că nu ne putem imagina cum e să ne interzică cineva să scoatem mașina din garaj, chiar și pentru o zi. Ei bine, iată că autoritățile unei țari europene chiar le impun asta șoferilor. De ce nu le dau voie să circule duminica veți afla din rândurile următoare!

O țară europeană interzice mersul cu mașina duminica

Atenți, șoferi! O țară din Europa a decis să interzică autoturismele pe șosele în zilele de duminică. Măsura vine în contextul unei crize acute de energie cu care se confruntă mai multe state europene din cauza conflictului declanșat în Ucraina.

Pentru a nu mai depinde de energia rusească, Italia și Spania au luat deja unele măsuri, iar acum și Grecia reacționează. Mai exact, executivul elen a decis să interzică mersul cu mașina în zilele de duminică și să ofere aer condiționat cu porția.

„Împreună cu miniștrii responsabili, Theodoros Skylakakis și Makis Voridis, planificăm o serie de măsuri și acțiuni care să permită sectorului public să economisească energie.

Pentru că anul trecut cu canicula am ajuns la o cerere record, aparatul de aer condiționat dacă îl reglăm la 26 de grade obținem cel mai bun rezultat în ceea ce privește calitatea aerului și economia de energie”, a declarat ministrul Mediului, Kostas Skrekas.

Grecii nu vor mai avea voie sa circule cu masinile duminica
Grecii nu vor mai avea voie sa circule cu masinile duminica

„Avem un drum lung de parcurs în această direcție”

Pe lângă cele două măsuri de mai sus, oficialul grec a mai dezvăluit că se va urma modelul Spaniei. Prin urmare, autoritățile elene au de gând să le impună funcționarilor publici să-și desfășoare activitatea în regim de teleworking în trei zile din săptămână.

De asemenea, executivul grec a decis să acorde angajaților stimulente pentru ca aceștia să utilizeze mai mult mijloacele de transport în comun, pentru a combate criza energetică.

Mai mult decât atât, în privința circulației, se vor produce anumite modificări cu privire la limita de viteză pe autostradă. La orașe și la sate, în ultima zi din săptămână va fi interzisă circulația cu mașina. În plus, autoritățile din această țară vor să-i convingă pe cetățenii Greciei să aleagă trenurile în detrimentul curselor interne cu avionul.

„Pentru că toată lumea trebuie să susțină acest efort colectiv, vom prezenta și un plan cuprinzător de economisire a energiei. Pentru că mai avem încă un drum lung de parcurs în această direcție, fie că vorbim de clădiri publice sau de locuințe private.

Prin mici schimbări în comportamentul nostru putem economisi energie, putem economisi bani și putem facilita efortul țării de a-și reduce amprenta energetică globală. Acestea sunt politici care nu pot fi decât benefice, iar guvernul se va asigura că un plan concret și coerent pentru implementarea lor va fi prezentat foarte curând”, a mai spus premierul elen.

Urmăriți Impact.ro și pe