Jigniri și insulte adresate în Parlament de către deputații AUR. Ministrul Energiei a reacționat. „Tu eşti în plus în clădirea asta, papagalule” – Update

Ana Anitoiu 17.05.2022, 16:56
Jigniri și insulte adresate în Parlament de către deputații AUR. Ministrul Energiei a reacționat. „Tu eşti în plus în clădirea asta, papagalule” – Update

Deputații AUR au adresat noi jigniri în Parlament, marți dimineață, atât ministrului Energiei, Virgil Popescu, cât și directorului Asociaţiei Patronale de Petrol şi Gaze. Liderul Alianţei pentru Unirea României, George Simion, și deputatul Dan Tănasă au fost admonestați de social-democratul Daniel Suciu.

AUR, un nou scandal în Parlament

Update marți, 17 mai, ora 16:56. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că grupul PNL din Camera Deputaților va face o sesizare pentru sancționarea parlamentarilor AUR care au avut un comportament neadecvat și inacceptabil în Parlament. El i-a acuzat pe membrii Alianței pentru Unirea Românilor că reprezintă interesele Rusiei.

„Din păcate, am constatat cu regret că unii parlamentari, pe care îi bănuiesc că reprezintă cu ardoare interesele Rusiei, au încercat să provoace diversiuni, să propage minciuni și neadevăruri. Condamn, din nou, cu fermitate acest tip de comportament pasiv – agresiv, neadecvat și am încredere că românii vor sancționa asta.

AUR nu pierde nicio ocazie să puncteze pe agenda lui Putin, cu atât mai mult astăzi, când Parlamentul grăbește aprobarea Legii offshore, cea care va reda independența energetică României.

Nici eu, nici colegii din PNL, nu putem tolera comportamentul AUR care a urmărit intimidarea celor prezenți. Condamnăm violența în toate formele ei, cu atât mai mult cu cât astăzi AUR a atacat inclusiv reprezentanții companiilor private prezente la dezbateri”, a spus ministrul Energiei.

Știre inițială:

Președintele AUR, George Simion, a fost protagonistul unui nou scandal în Parlament, de data aceasta alături de Dan Tănasă. Liderul Alianţei pentru Unirea României l-a numit din nou „hoț” pe ministrul Energie, Virgil Popescu, care a depus o plângere penală împotriva lui, la începutul lunii februarie, pentru că l-a îmbrâncit.

„Ăsta este hoțul de ministru al Energiei! Ministrul energiei și reprezentantul OMV Petrom. Iubire mare, trebuie să dăm gazele la austrieci. Hoțul acesta (Virgil Popescu, n.r.), nevasta lui are o benzinărie OMV Petrom. Și vine astăzi în fața dumneavoastră… Este un hoț!”, a spus George Simion.

Ministrul Energiei nu a vrut să răspundă acuzațiilor pe care i le-a adus George Simion. Însă, liderul AUR a continuat scandalul, alături de Dan Tănasă, cu reprezentantul Asociației Patronale de Petrol și Gaze care a venit în Comisie ca să asiste la dezbaterile referitoare la legea offshore.

Jigniri si insulte adresate in Parlament de catre deputatii AUR
George Simion. Inquam Photos/ George Calin

AUR, jigniri în Parlament

Deputatul AUR Dan Tănasă l-a numit „papagal” pe directorul executiv al Asociației Patronale de Petrol și Gaze. Cel din urmă a trebuit să părăsească sala pentru a se liniști spiritele.

„Dispari din faţa mea! Explică pe ce bursă se vor tranzacţiona, pe Bursa de la Viena sau pe Bursa de la Bucureşti. Explică-le oamenilor! Tu eşti reprezentantul patronatelor.

Eu sunt ales de poporul român, tu eşti în plus în clădirea asta, papagalule. Eu sunt deputat, m-a ales poporul român. Pe tine cine te-a ales?”, i-a spus Dan Tănasă.

La rândul lui, George Simion, protagonistul mai multor scandaluri din Parlament, i-a cerut reprezentantului patronatelor să iasă din sală. „Ieşiţi afară! Tu, de la OMV, ieşi afară!”, i-a spus liderul AUR.

Cum au fost admonestați George Simion și colegul său

Social-democratul Daniel Suciu le-a spus deputaților AUR, cu ironie, că a înțeles că pe agenda de astăzi figura un spectacol. Acesta le-a atras atenția că nu pot, „trei parlamentari ai unui singur partid”, să ia ostatică o sală întreagă și o comisie întreagă. Dezbaterile pe proiectul legii offshore au fost reluate.

Cei de la AUR nu sunt de acord cu forma pe care o are legea offshore în prezent. Ei sunt de părere că în baza acestui proiect de lege, statul român pierde, iar cei care au de câștigat sunt investitorii străini. Reprezentanții Alianţei pentru Unirea României cred că investitorii vor fi principalii beneficiari ai exploatărilor de gaze, în defavoarea statului român.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...