Ţara în care nu mai ai voie să porţi blugi. Motivul este cu totul neaşteptat

Ana Ionescu 18.05.2021, 16:01
Ţara în care nu mai ai voie să porţi blugi. Motivul este cu totul neaşteptat

Într-o lume în care multe persoane încearcă să iasă în evidenta și abordează tot felul de stiluri vestimentare ciudate, există o ţară care a interzis purtarea banalilor blugi. Motivul este unul surprinzător, iar măsura cu siguranță pare foarte ciudată pentru mulți dintre noi.

În ce ţară oamenii nu mai voie să poarte blugi

O ţarî comunistă, în care predomină un nivel scăzut de trai, a interzis purtarea blugilor mulați, iar bărbații care își lasă părul lung sunt catalogați drept „dușmani ai poporului”. Este vorba despre Coreea de Nord, recunoscută pentru tirania conducătorului său. Anunțul despre interzicerea purtării blugilor a fost făcut de Ziarul muncitorilor.

„Istoria ne învață lecții cruciale: putem fi vulnerabili și ne vom prăbuși că un zid, indiferent de dezvoltarea economică și militară, dacă nu ne respectăm stilul de viață”, titrează ziarul muncitorilor din Coreea de Nord.

Conducătorul Coreei de Nord, Kim Jong Un, a declarat că unele piese vestimentare, dar și părul lung reprezintă un atac la adresa comunismului și a culturii naționale. Acesta consideră că este datoria lui să apere cetățenii Coreei de Nord împotriva pervertirii identității comuniste, mai exact a „invaziei felului de a fi”.

Ce alte restricţii există în Coreea de Nord

Coreea de Nord este una dintre cele mai sărace ţări ale lumii, cu o aprigă dictatură comunistă, în care drepturile cetățenilor practic nu există, fiind complet suprimate. În această ţară, doar persoanele foarte bogate dețin o mașină. Este vorba despre oameni cu influenţă și multă putere.

Prețul unui autoturism în Coreea de Nord este de aproximativ 40.000 de dolari. Chiar și o bicicletă este un lux pentru cetățenii de rând. În plus, toate bicicletele au plăcuţe de înmatriculare, la fel ca autoturismele.

În Coreea de Nord nu există alimentare cu apă caldă. Cetățenii folosesc cuptoare cu lemne pentru a se încălzi. În Coreea de Nord, există și numeroase probleme cu energia electrică chiar și în capitală. Cetățenii nord-coreeni nu pot să își procure bilete de avion pentru a-și petrece vacanţele în alte ţări. Nu pentru că sunt scumpe, ci pentru că le este interzis.

Restricțiile de călătorie sunt valabile și în interiorul ţării. Pentru a putea să își viziteze rudele aflate în alt oraș, cetățenii trebuie să primească permisiune. Unii nord-coreeni pot merge în străinătate în China sau Rusia, dar numai să câștige bani.

Urmăriți Impact.ro și pe