Țara în care nevaccinații nu vor mai avea voie în supermarketuri, școli și mijloace de transport în comun. Măsura intră în vigoare la finalul lunii iulie

Ana Anitoiu 19.07.2021, 18:25
Țara în care nevaccinații nu vor mai avea voie în supermarketuri, școli și mijloace de transport în comun. Măsura intră în vigoare la finalul lunii iulie

Oficialii unei țări au decis ca de la sfârșitul lunii iulie să interzică accesul persoanelor nevaccinate împotriva coronavirusului în supermarketuri, școli, spitale, mijloace de transport în comun, parcuri și alte locuri publice.

”Vaccinarea anti-Covid-19 este o datorie și o obligație a fiecărui cetățean”

În afară de locurile menționate, nevaccinații împotriva coronavirusului nu vor mai putea intra nici în spații publice precum cafenele, sălile de fitness, benzinăriile și băncile. Această măsură ar putea intra în vigoare la sfârșitul lunii iulie, în cel puțin 12 din cele 22 de provincii ale țării.

Potrivit unui consiliu local, vaccinarea împotriva coronavirusului nu este o opțiune a fiecărei persoane, ci ”o datorie și o obligație a fiecărui cetățean în parte”. Astfel, cei mai mulți locuitori ai Republicii Populare Chineze vor fi nevoiți să se imunizeze anti-Covid-19.

Tara in care nevaccinații nu vor mai avea voie in supermarketuri, scoli si mijloace de transport in comun
Un vaccin pregatit de un cadru medical

Alte restricții dure pentru persoanele nevaccinate

În ciuda faptului că autoritățile de la Beijing încă nu au instituit vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului, unele provincii din China au impus restricții totale pentru cei neimunizați anti-Covid-19. Aceasta în contextul în care guvernul central vrea să obțină o rată a imunizării de 80%.

Alte provincii din China susțin că interzicerea accesului nevaccinaților anti-Covid-19 în școli, instituții sau zone publice este dificilă. În orașul Luzhou din provincia Sichuan, neimunizații trebuie să își ofere datele și informațiile de contact atunci când intră în astfel de locuri publice și sunt încurajați să se vaccineze.

Într-un alt loc din China – comitatul Tanghe din provincia Henan, autoritățile au transmis că agențiile sale guvernamentale nu vor mai plăti angajații dacă aceștia refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Câte doze de vaccin anti-Covid-19 a produs această țară

În China ar fi fost produse până în prezent 1,4 miliarde de doze de vaccin anti-Covid-19. Adică aproape suficiente pentru imunizarea cu prima doză a întregii populații a acestei țări. Totuși, nu se știe cu certitudine câte persoane au făcut rapelul.

De asemenea, oficialii din China intenționează să întărească imunizarea populaţiei, vaccinată mai ales cu serurile chinezești Sinopharm și Sinovac, cu o doză adiţională a serului bazat pe tehnica ARN mesager și dezvoltat de companiile Pfizer şi BioNTech.

Conform site-ului worldometers.info, China se află pe locul 102 în clasamentul celor mai afectate țări de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. Această țară a raportat 92.277 de cazuri de Covid-19 în total, 87.076 de vindecări și 4.636 de decese, la o populație de peste 1,4 miliarde de locuitori.

În România, de la începutul pandemiei au fost confirmate 1.081.678 de cazuri de Covid-19. În total, 1.046.776 de pacienți au fost declarați vindecați, iar bilanțul negru este de 34.254 de decese. Impact.ro actualizează zilnic AICI datele referitoare la evoluția pandemiei de coronavirus în România!

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...