Țara europeană care a intrat în valul 5 al pandemiei. Este crunt ce se întâmplă aici

Cătălina Burghelea 12.11.2021, 06:53
Țara europeană care a intrat în valul 5 al pandemiei. Este crunt ce se întâmplă aici

O țară europeană se confruntă cu începutul celui de-al cincilea val al pandemiei de coronavirus. În ciuda restricțiilor dure și a campaniei de vaccinare, iată că numărul de noi cazuri de Covid a explodat. Milioane de oameni sunt în pericol!

Valul 5 al pandemiei, confirmat într-o țară cu 67 de milioane de locuitori

Franța se află la începutul celui de-al cincilea val al pandemiei de coronavirus, a declarat, miercuri, ministrul Sănătății, Olivier Veran, deoarece ministerul său a înregistrat 11 883 de cazuri noi, a doua zi consecutiv, cu un număr de cazuri noi de peste 10 000.

Franța, lovită de un nou val pandemic

În timpul unui interviu acordat televiziunii TF1, ministrul francez Olivier Veran a confirmat că țara sa se află acum în valul cinci al pandemiei, la fel ca „mai multe alte țări vecine”, adăugând că circulația virusului se accelerează.

„Mai multe țări vecine se află deja într-un al cincilea val al epidemiei de Covid, ceea ce trăim în Franța arată clar ca începutul celui de-al cincilea val”, a precizat Veran, notează Reuters.

Este crunt ce se întâmplă aici: peste 10.000 de cazuri pe zi

Declarația oficialului a venit în a doua zi consecutivă cu peste 10.000 de cazuri de Covid-19 confirmate în Hexagon. Cu o zi în urmă, președintele francez Emmanuel Macron a anunțat amânarea relaxării măsurilor anti-Covid, deoarece Franța trece prin cel de-al cincilea val al pandemiei.

„Nu am terminat încă cu pandemia”, a avertizat acesta.

Avertisment lansat de președintele Emmanuel Macron

Macron a spus că ar trebui să se acorde mai multă atenție tuturor măsurilor care protejează oamenii atât de Covid-19, cât și de alte boli contagioase specifice sezonului rece, a informat agenția de știri Xinhua. Președintele Franței a adăugat că va înăspri controalele privind certificatul verde în restaurante și alte locuri publice, inclusiv aeroporturi, porturi și gări.

În plus, persoanele cu vârsta peste 65 de ani și cele mai vulnerabile vor trebui să primească o doză de rapel, pentru a-și valida permisul de sănătate din 15 decembrie. Acesta a reafirmat rolul certificatului verde în campania anti-Covid-19 a Franței.

„Datorită permisului de sănătate și strategiei implementate din iulie anul trecut, am reușit să controlăm epidemia”, a precizat Emmanuel Macron.

Au crescut cazurile de tulburari psihice in pandemie

51 de milioane de francezi sunt acum complet imunizați

De la începutul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 în decembrie 2020, Franța a imunizat peste 100 de milioane de persoane în 10 luni, iar 51 de milioane de francezi sunt acum complet imunizați, a dezvăluit acesta.

Macron i-a îndemnat pe oameni să facă rapelul la șase luni după vaccin.

„Soluția la această imunitate slăbită este injectarea unei doze suplimentare de vaccin, rapelul”, a spus președintele francez.

Mesaj pentru nevaccinați

Așa cum s-a făcut deja pentru cei 65 de ani și peste, la începutul lunii decembrie va fi lansată o campanie de rapel pentru persoanele cu vârste cuprinse între 50 și 64 de ani. De asemenea, președintele Emmanuel Macron le-a cerut celor 6 milioane de nevaccinați să se imunizeze pentru a fi protejați și pentru „a putea trăi normal”.

„Am făcut ceea ce este necesar pentru a ne proteja, putem continua să ținem situația sub control dacă fiecare dintre noi își face datoria”, a declarat el.

Noi măsuri pentru creșterea ratei de vaccinare

Bilanțul infectărilor cu coronavirus a avut creșteri de două cifre, de la săptămână la săptămână, de la mijlocul lunii octombrie și până acum. În aceste condiții, autoritățile au anunțat noi măsuri pentru creșterea ratei de vaccinare în Franța. Începând din decembrie, a treia doză de vaccin devine obligatorie pentru persoanele de 65 de ani și peste, pentru validarea certificatului verde,

Statul francez va extinde campania de vaccinare cu doza booster împotriva Covid-19 la persoanele de 50 de ani şi peste, începând din luna decembrie.

Urmăriți Impact.ro și pe