Franța ajunge din nou la 10.000 de cazuri de covid pe zi. Și numărul spitalizărilor a crescut

Andra Daoud 04.11.2021, 09:56
Franța ajunge din nou la 10.000 de cazuri de covid pe zi. Și numărul spitalizărilor a crescut

Franța a raportat din nou 10.000 de cazuri de covid pe zi, la aproape două luni de când nu se mai ajunsese la asemenea cifre. Odată cu creșterea numărului de infectări, a crescut și numărul de pacienți care necesită spitalizare.

Franța a ajuns din nou la 10.000 de cazuri de covid pe zi

Frața se confruntă cu un nou val de cazuri de covid. Autoritățile franceze au raportat miercuri 10.050 de infectări cu virusul SARS-Cov2, într-un interval de 24 de ore. Este pentru prima dată în ultimele două luni când este depășit numărul de 10.000 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Și numărul de pacienți care au necesitat spitalizare a crescut considerabil și a atins un nou vârf, potrivit Reuters. 6.764 de francezi au avut nevoie de asistență medicală în ultimele 24 de ore, din cauza infectării cu noul coronavirus. O asemenea creștere a numărului de pacienți spitalizați nu s-a mai întâlnit din 6 septembrie în Franța.

Franța ajunge din nou la 10.000 de cazuri de covid pe zi. Și numărul spitalizărilor a crescut
Franța ajunge din nou la 10.000 de cazuri de covid pe zi. Și numărul spitalizărilor a crescut

7,27 milioane de francezi au covid

Franța se confruntă cu o creștere a numărului de infectări, dar și a numărului de pacienți în stare gravă, care se află la Terapie Intensivă. Autoritățile sanitare franceze au raportat cu 58 mai mulți pacienți internați la ATI față de săptămâna trecută. Până în acest moment, 119.000 de francezi bolnavi de covid și-au pierdut viața.

În aceste condiții, Guvernul francez a adoptat o nouă serie de măsuri și restricții pentru a învinge pandemia. Masca este din nou obligatorie în școlile primare, în 39 de departamente. Copiii francezi vor reveni din vacanța de toamnă săptămâna viitoare și vor purta măști la reluarea cursurilor.

75% dintre francezi s-au vaccinat cu schema completă

În același timp, Franța este una dintre țările fruntașe în ceea ce privește numărul de vaccinări. Potrivit cifrelor oficiale, 75% dintre francezi au fost vaccinați deja cu schema completă. Autoritățile au explicat că, deși cea mai mare parte a populației este vaccinată împotriva Covid-19, rămâne în continuare o categorie de persoane extrem de expuse și de vulnerabile. Este vorba despre cei care au peste 65 de ani și care pot face forme grave ale bolii, în cazul în care contactează virusul.

În urmă cu un an, francezii se confruntau cu o creștere uriașă a numărului de cazuri de covid. Vârful de îmbolnăviri a fost atins pe 7 noiembrie 2020, când autoritățile au raportat 86.852 de infectări în 24 de ore. Până acum, 7.27 milioane de francezi au făcut boala, iar 119.000 au decedat în urma infectării cu noul coronavirus.  La nivel mondial, numărul deceselor din cauza Covid-19 a depășit 5 milioane, în timp ce numărul persoanelor care au avut si au virusul este de 248 de milioane.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe